Tražite li brzinsku ideju za ručak možete isprobati junetinu u umaku od maslaca i češnjaka. Jelu koje je gotovo za manje od pola sata slast pružaju sokovi od pečenja, koji s maslacem tvore umak, idealan dodatak riži ili krumpiru, ali i pečenom povrću. Kockice junetine odličan su dodatak i zasitnim salatama s puno povrća.

Kako bi se meso fino ispeklo, ostavite ga na sobnoj temperaturi pola sata prije pečenja, a tavu tavu debela dna dobro zagrijte. Tavu nemojte prenatrpati jer će se junetina skuhati, a ne ispeći u vlastitim sokovima. Osim češnjaka, poslužit će i ljute papričice te začinsko bilje poput majčine dušice.

Junetina u umaku od maslaca i češnjaka Junetina u umaku od maslaca i češnjaka (Foto: Shutterstock)

Sastojci za junetinu u maslacu:

  • 700 g ramsteka
  • 3 žlice maslaca
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žlica ulja
  • sol, papar

Priprema junetine u maslacu:

  1. Meso narežite na kocke veličine oko 2,5 cm pa ih posušite papirnatim ubrusom. Posolite i popaprite.
  2. Zagrijte veliku i tešku tavu koja dobro drži toplinu pa dodajte ulje.
  3. Dodajte dio mesa – pecite ga u nekoliko tura kako u tavi ne bi bila gužva i kako bi se meso fino zapeklo.
  4. Pecite oko 2-3 minute na jednoj strani, potom okrenite i pecite još oko 2 minute.
  5. Izvadite meso pa u tavu dodajte maslac i nasjeckani češnjak pa pecite kratko, samo dok ne zamiriši.
  6. Vratite meso i pecite minutu, dvije, miješajući da se obloži maslacem.
  7. Pospite peršinom i poslužite uz omiljeni prilog, poput pirea od krumpira ili cvjetače, salate ili uz rižu.

Ne može brže i lakše od ovog: 7 jela s kojima se štede novac i vrijeme Arancini kuglice od riže Nasi Goreng Piletina +1 Tjestenina s dodatkom pečene piletine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju