Tiramisu je talijanski klasik koji se radi od piškota namočenih u espressu i svilenkaste kreme od mascarponea koja se posipa kakaom. Izvedenice koje uključuju orašaste plodove ili pak pire od pečene muškatne bundeve Talijani ne priznaju, ali to ne znači da su ništa manje slasne.

Lažni tiramsu 

Ljubiteljima pistacija mogao bi se svidjeti jednostavni desert koji traži tek nekoliko sastojaka i minimalno truda u kuhinji, idealno kad vas uhvati želja za slatkim! Lažni tiramisu ne sadrži kavu, ali ako želite, piškote možete namočiti u espressu, a ne u mlijeku.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Gustoća će ovisiti o kremi od pistacija, odnosno namazu, a ako vam se čini previše gustim, slobodno ga razrijedite mlijekom, postepeno dodajući žlicu po žlicu. Također, osim pistacijama, desert možete posipati i kakaom.

Recept za lažni tiramisu od pistacija:

  • 40 g pistacija (neslanih, usitnjenih)
  • 80 g šećera u prahu
  • 200 g piškota
  • 400 g kreme (namaza) od pistacija
  • 250 g mascarponea
  • 250 g vrhnja za šlag
  • 200 ml mlijeka

Priprema lažnog tiramisua s pistacijama:

  1. U veliku posudu dodajte mascarpone i kremu od pistacija.
  2. Dodajte i šećer pa dobro izmiksajte.
  3. Mlijeko stavite u duboki tanjur pa kratko namočite piškote, budite brzi da se ne raspadnu.
  4. Stavite piškote u staklene čaše, dodajte kremu od pistacija i mascarponea pa zatim drugi sloj piškota i kremu.
  5. Ostavite u hladnjaku najmanje dva do tri sata.
  6. Ukrasite usitnjenim pistacijama.

Ne može brže i lakše od ovog: 7 jela s kojima se štede novac i vrijeme Arancini kuglice od riže Piletina Tjestenina s dodatkom pečene piletine +0 Skuhate veće količine riže, držite je u hladnjaku i jedite čak tri dana na tri različita načina