Što kuhati vječno je pitanje, a ovaj tjedan ćemo olakšati posao jednostavnim jelima za koja ne treba previše vremena, a niti sastojaka. Mesne okruglice s ricottom koje se peku se u pećnici, a potom se utope u finom gustom umaku od rajčice ili pak varivo s povrćem i piletinom gotovo za 40 minuta, samo su neke od slasnih ideja.

Ponedjeljak - Povrtno varivo s piletinom

Fina variva s puno povrća, koja će vas dobro i ugrijati, odličan su dodatak zimskom kućnom meniju. Jednostavno varivo s krumpirom, mrkvom, brokulom, graškom, kukuruzom i piletinom bit će gotovo za samo 40 minuta, a dat će vam snagu za cijeli dan. Ovdje kliknite za recept.

Mesne okruglice s ricotta sirom u umaku od rajčice Mesne okruglice s ricotta sirom u umaku od rajčice (Foto: Getty Images)

Utorak – Okruglice sa sirom

Mesne okruglice s ricotta sirom su ukusna i sočna inačica "običnih" mesnih okruglica. Ricotta im daje kremastu i nježnu teksturu, zbog čega su laganije od klasičnih "ćufti", a okus im je – odličan. Možete ih raditi s mljevenom puretinom, junetinom, svinjetinom ili s kombinacijom mesa po vašem izboru. Ovdje je i recept.

Zapečena tjestenina s mljevenim mesom, rajčicom i sirom Zapečena tjestenina s mljevenim mesom, rajčicom i sirom (Foto: Getty Images)

Srijeda - Zapečena tjestenina

Ovo fino jelo s puno okusa i još više rastopljenog sira jednostavno će pripremiti i najveći početnici u kuhinji, a okusu neće imati što prigovoriti ni kulinarski znalci. Podsjeća na lazanje, ali nema muke sa slaganjem i slojevima – idealno za sve nestrpljive. Ovdje je recept.

Piletina u finom umaku od vrhnja i vina Piletina u finom umaku od vrhnja i vina (Foto: Getty Images)
 

Četvrtak - Piletina u finom umaku

Piletina u finom umaku od vrhnja i vina odličan je recept za pravo, domaće kuhano jelo, koje ćete lako napraviti i usred radnog tjedna jer vam neće uzeti puno vremena. Ovdje potražite recept.

Kuglice od slanutka Kuglice od slanutka (Foto: Getty Images)

Petak - Kuglice od slanutka 

Pržene kuglice od slanutka brzo su jelo puno okusa i začina koje poslužite uz omiljenu salatu i dobit ćete ukusan, a zasitan obrok. Toliko su ukusne da ćete zaboraviti na meso. Ovdje je i recept.

Subota - Talijanski gulaš 

Carbonade Valdostana je bogati i zasitni gulaš od govedine iz talijanske regije Valle d'Aosta. Za pripremu će vam trebati boca vina (cijela), začini poput cimeta i klinčića, aromatično bilje i luk. Ovaj gulaš će vas fino zagrijati i zamirisati kuhinju dok se kuha, a najbolje ga je poslužiti uz kremastu palentu. Ovdje je i recept. 

Svinjetina na bavarski Svinjetina na bavarski (Foto: Shutterstock)

Nedjelja - Svinjetina na bavarski

Krustenbraten s umakom od tamnog piva omiljeno je bavarsko pečenje u kojem se tradicionalno uživa za lijenih vikenda. Pečena svinjetina s hrskavom kožicom poslužuje se s knedlama od krumpira (knödel), no izvrsno ide i s pire krumpirom, pirjanim kiselim kupusom ili salatom od krumpira. Kliknite ovdje za recept.

5 vrsta hrane koju ne bismo trebali kupovati u supermarketima Mljeveno meso Pileći temeljac Sir u listićima +2 Kocka za juhu