Što kuhati vječno je pitanje, a ovaj tjedan ćemo olakšati posao jednostavnim jelima za koja ne treba previše vremena, a niti sastojaka. Mesne okruglice s ricottom koje se peku se u pećnici, a potom se utope u finom gustom umaku od rajčice ili pak varivo s povrćem i piletinom gotovo za 40 minuta, samo su neke od slasnih ideja.
Ponedjeljak - Povrtno varivo s piletinom
Fina variva s puno povrća, koja će vas dobro i ugrijati, odličan su dodatak zimskom kućnom meniju. Jednostavno varivo s krumpirom, mrkvom, brokulom, graškom, kukuruzom i piletinom bit će gotovo za samo 40 minuta, a dat će vam snagu za cijeli dan. Ovdje kliknite za recept.
Utorak – Okruglice sa sirom
Mesne okruglice s ricotta sirom su ukusna i sočna inačica "običnih" mesnih okruglica. Ricotta im daje kremastu i nježnu teksturu, zbog čega su laganije od klasičnih "ćufti", a okus im je – odličan. Možete ih raditi s mljevenom puretinom, junetinom, svinjetinom ili s kombinacijom mesa po vašem izboru. Ovdje je i recept.
Srijeda - Zapečena tjestenina
Ovo fino jelo s puno okusa i još više rastopljenog sira jednostavno će pripremiti i najveći početnici u kuhinji, a okusu neće imati što prigovoriti ni kulinarski znalci. Podsjeća na lazanje, ali nema muke sa slaganjem i slojevima – idealno za sve nestrpljive. Ovdje je recept.
Četvrtak - Piletina u finom umaku
Piletina u finom umaku od vrhnja i vina odličan je recept za pravo, domaće kuhano jelo, koje ćete lako napraviti i usred radnog tjedna jer vam neće uzeti puno vremena. Ovdje potražite recept.
Petak - Kuglice od slanutka
Pržene kuglice od slanutka brzo su jelo puno okusa i začina koje poslužite uz omiljenu salatu i dobit ćete ukusan, a zasitan obrok. Toliko su ukusne da ćete zaboraviti na meso. Ovdje je i recept.
Subota - Talijanski gulaš
Carbonade Valdostana je bogati i zasitni gulaš od govedine iz talijanske regije Valle d'Aosta. Za pripremu će vam trebati boca vina (cijela), začini poput cimeta i klinčića, aromatično bilje i luk. Ovaj gulaš će vas fino zagrijati i zamirisati kuhinju dok se kuha, a najbolje ga je poslužiti uz kremastu palentu. Ovdje je i recept.
Nedjelja - Svinjetina na bavarski
Krustenbraten s umakom od tamnog piva omiljeno je bavarsko pečenje u kojem se tradicionalno uživa za lijenih vikenda. Pečena svinjetina s hrskavom kožicom poslužuje se s knedlama od krumpira (knödel), no izvrsno ide i s pire krumpirom, pirjanim kiselim kupusom ili salatom od krumpira. Kliknite ovdje za recept.
5 vrsta hrane koju ne bismo trebali kupovati u supermarketima