Meso općenito ima bolji okus kada se marinira prije termičke obrade – osim ako ne slijedite ovaj recept za svinjske kotlete.

Svinjski kotleti se prvo ispeku na tavi, a potom se na preostaloj masnoći pripremi umak na bazi meda, pilećeg temeljca, jabučnog octa i češnjaka s kojim se meso servira.

Sočan med savršen je dodatak pečenoj svinjetini, dok češnjak i jabučni ocat predstavlja sjajan kontrast njegovoj slatkoći.

U ovom receptu možete iskoristiti svinjske kotlete s i bez kosti. Ovisno o vašem izboru ovisiti će i vrijeme termičke obrade.

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta 
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 65 ml meda
  • 5-6 češnja češnjaka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 žlica maslaca
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pečenje

Priprema:

  1. Začinite svinjske kotlete sa solju, paprom i češnjakom u prahu.
  2. Zagrijte ulje u tavi, pa na njemu ispecite svinjske kotlete. Pecite meso oko tri do četiri minute sa svake strane dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i dok se skoro ne ispeku do kraja. Savite meso sa strane.
  3. U istoj tavi rastopite maslac. Drvenom kuhačom sastružite sve eventualne zapečene masnoće s dna.
  4. Na maslacu prepržite sitno nasjeckane češnjak – pirjajte ga oko pola minute.
  5. Potom dodajte med, pileći temeljac i jabučni ocat. Dobro promiješajte.
  6. Vratite pečene kotlete u tavu i termički ih obradite do kraja u slasnom umaku nekoliko minuta.
  7. Poslužite ovako pripremljeno meso s kuhanom rižom, krumpirom, kruhom ili sezonskom salatom. Dobar tek!

Savjeti uz koje ćete napraviti slasne odreske i pečenja koja hrskaju, tope se u ustima i mame na još Svinjski kotlet Svinjski medaljoni u umaku od gljiva poslužite uz pire od krumpira Vratina +4 Kotleti u umaku

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju