Ako dok gledate MasterChef često komentirate kako neki recepti nekim kandidatima ne uspijevaju ili kako su ona ili on uspjeli baš i taj dio zeznuti, donosimo vam recept iz emisije koji možete pokušati napraviti kod kuće.

I to u miru, bez stresa kojim su izloženi kandidati u MasterChef kuhinji te bez kamera koje vjerojatno dodatno povećavaju razinu napetosti koja vlada dok se kandidati bore za ostanak u emisiji u stres testu. Ipak, za ovaj recept potrebno je neko prethodno znanje u kuhinji, ali ako i ne znate npr. napraviti žličnjake, svejedno se možete pokušati upustiti u ovu avanturu...

U receptu su navedeni sastojci, koje slobodno možete koristiti te biti kreativni u količinama kako biste napravili svoju najbolju verziju ovog jela, a ako vam je potrebna dodatna pomoć besplatno pogledajte emisiju u kojoj je pripremano ovo zanimljivo jelo.

Sastojci:

Konzerva graha
Konzerva slanutka
Tikvice
Luk i češnjak
Mrkva
Peršin
Maslinovo ulje
Tost kruh
Panko mrvice
Glatko brašno
Jaja
Maslac
Sol, papar
Vlasac
Pinjoli
Mljevena crvena paprika
Kozice

Priprema:

1. Očistite kozice. Ljuske i glave sačuvajte za temeljac za juhu. Na maslinovom ulju prodinstajte ljuske i glave te dodajte nasjeckano povrće. Podlijte s vodom da pokrije kozice i povrće te pustite da lagano kuha.

2. U drugu posudu stavite dinstati isjeckani luk. Dodajte prethodno ispran slanutak. Podlijte s vodom i kuhajte 20-ak minuta, nakon čega dodajte grah.

3. Valjkom na tanko razvaljajte tost, aromatizirajte s maslinovim uljem i češnjakom te pecite u pećnici na 200 stupnjeva.

4. Meso kozica usitnite štapnim mikserom. Začinite, dodajte ribane tikvice te oblikujte žličnjake. Žličnjake panirajte te pohajte u zagrijanom ulju.

5. Procijedite slanutak i grah. dodajte žlicu maslaca. Miksajte štapnim mikserom pritom dodajući temeljac od kozica.

6. Krem juhu od slanutka i graha procijedite i začinite po potrebi. 

7. Za kraj pinjole tostirajte, a vlasac isjeckajte te dodajte vašem jelu.

Još odličnih recepata i kulinarskih trikova potražite u MasterChefu, koji možete gledati od ponedjeljka do četvrtka u 21.20 na Novoj TV.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju