Ne bacajte kore od krumpira u smeće – umjesto toga pretvorite ih u hrskavu i ukusnu grickalicu za koju mnogi tvrde da je bolja od klasičnog čipsa.
Kore od krumpira imaju malo kalorija, ali su iznimno zdrave. Obiluju nutrijentima koje doprinose poboljšanju probave i regulaciji krvnog tlaka.
Dovoljno je kore dobro oprati, posušiti, a potom pomiješati s nešto ulja i začina i ispeći u pećnici.
Mi vam donosimo recept s tek nešto soli, no okus pečenih kora možete pojačati i s nešto češnjaka u prahu, kajenskim paprom, sušenim bosiljkom i sličnim začinima.
Hrskave kore od krumpira - sastojci:
- Kora od barem 2 velika krumpira
- biljno ulje
- sol po želji
Hrskave kore od krumpira - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
- Namočite koru od krumpira u vodi kako biste izvukli višak škrobi. Ovaj postupak će vam pomoći da korica postane hrskavija nakon pečenja.
- Dobro posušite koru s pamučnom krpom. Stavite ovako pripremljenu koru od krumpira u veliku zdjelu i preko nje velikodušno prelijte biljno ulje i sol. Dobro promiješajte.
- Položite koru od krumpira na lim za pečenje u jednom ravnomjernom sloju i stavite peći dok ne postane hrskava. Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta. Po potrebi promiješajte kore tijekom pečenja kako bi dosegli maksimalnu hrskavost.
- Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!
10 jela koja možete napraviti s vrećom krumpira od 10 kilograma +2