Ne bacajte kore od krumpira u smeće – umjesto toga pretvorite ih u hrskavu i ukusnu grickalicu za koju mnogi tvrde da je bolja od klasičnog čipsa.

Kore od krumpira imaju malo kalorija, ali su iznimno zdrave. Obiluju nutrijentima koje doprinose poboljšanju probave i regulaciji krvnog tlaka.

Dovoljno je kore dobro oprati, posušiti, a potom pomiješati s nešto ulja i začina i ispeći u pećnici.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Mi vam donosimo recept s tek nešto soli, no okus pečenih kora možete pojačati i s nešto češnjaka u prahu, kajenskim paprom, sušenim bosiljkom i sličnim začinima.

Hrskave kore od krumpira - sastojci:

  • Kora od barem 2 velika krumpira
  • biljno ulje
  • sol po želji

Hrskave kore od krumpira - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  2. Namočite koru od krumpira u vodi kako biste izvukli višak škrobi. Ovaj postupak će vam pomoći da korica postane hrskavija nakon pečenja.
  3. Dobro posušite koru s pamučnom krpom. Stavite ovako pripremljenu koru od krumpira u veliku zdjelu i preko nje velikodušno prelijte biljno ulje i sol. Dobro promiješajte.
  4. Položite koru od krumpira na lim za pečenje u jednom ravnomjernom sloju i stavite peći dok ne postane hrskava. Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta. Po potrebi promiješajte kore tijekom pečenja kako bi dosegli maksimalnu hrskavost.
  5. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

10 jela koja možete napraviti s vrećom krumpira od 10 kilograma Pire od krumpira Palačinke od krumpira Francuski krumpir je hit jelo iz 80-ih za koji vam ne trebaju skupe namirnice +2 Pečeni krumpir sa sirom