Ovaj popularni desert je nastao u Americi 70-ih godina prošlog stoljeća. Ondje je toliko popularan da postoje specijalizirane prodavaonice koje prodaju isključivo frozen yogurt. Kod nas nije toliko popularan pa ga je dosta teško pronaći, ali to nije nikakav problem jer je priprema ove odlične slastice zaista jednostavna.

Frozen yogurt je prvi puta predstavio američki chef H.P. Hood, koji je u Bostonu napravio mekani smrznuti desert i nazvao ga „frogut“. Brzo je postao popularan jer je sličan sladoledu, ali puno zdraviji pa su prve reklame za ovaj proizvod pozivale djecu da isprobaju najnoviju poslasticu.

Prvi smrznuti jogurt je sadržavao maline i preljev od čokolade, a mi vam donosimo recept za sličnu varijantu. Trebat će vam jogurt, maline, malo meda i klasična kuhinjska sjeckalica. U jogurt možete dodavati bilo koje voće, čokoladu, vaniliju ili orašaste plodove. Da biste napravili još zdraviju varijantu, možete dodati i grčki jogurt.

Sastojci za smrznuti jogurt s malinama:

  • 400 g čvrstog jogurta (najbolje grčki)
  • 400 g smrznutih malina
  • 3 žlice meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije 

Priprema smrznutog jogurta s malinama:

  1. Smrznute maline stavite u sjeckalicu i sjeckajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ako imate svježe maline, operite ih, posušite i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
  2. Dodajte med, jogurt i ekstrakt vanilije pa blendajte pola minute.
  3. Stavite u posudu pa u zamrzivač na 5 sati.
  4. Nakon 5 sati prebacite smrznuti jogurt u hladnjak i ostavite 15 minuta prije posluživanja.
  5. Poslužite kao sladoled uz omiljeni preljev.

Dobar tek! 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju