Američka kuhinja prepuna je složenaca – riječ je o zasitnim jelima koja mogu nahraniti veći broj ljudi u relativno kratkom vremenu.

Kremasti složenac od tjestenine i tune jedan je od takvih recepata. Tjestenina se prvo skuha, pomiješa s umakom na bazi sira i tunom iz konzerve, a potom zapeče u pećnici.

Pripazite da tjesteninu ne prekuhate – skuhajte je al dente, a potom pomiješajte s drugim sastojcima i zapecite u pećnici.

Sastojci:

  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • 300 g tune iz konzerve
  • 250 g tjestenine penne
  • 170 g naribanog cheddara
  • 100 g kukuruza
  • 100 g graška
  • 50 g maslaca
  • 45 g naribanog parmezana
  • 3 žlice brašna
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica mljevene gorušice
  • sol i papar po želji
  • panko krušne mrvice

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente prema uputama na pakiranju.
  2. U loncu rastopite maslac i pomiješajte s brašnom. Pržite brašno u maslacu oko jedne minute uz stalno miješanje.
  3. Potom postupno počnite dodavati mlijeko i nastavite miješati kako biste izbjegli stvaranje eventualnih grudica.
  4. Kuhajte umak dok se ne zgusne.
  5. Začinite ga sa solju, paprom i mljevenom gorušicom.
  6. Umiješajte u njega naribani parmezan i polovicu cheddara. Pustite da se sir rastopi u umaku.
  7. U namašćenu vatrostalnu posudu prebacite al dente tjesteninu.
  8. U nju umiješajte ocijeđenu tunu iz konzerve i preko svega prelijte umak na bazi sira.
  9. Na vrh složenca dodajte preostali naribani cheddar te panko krušne mrvice po želji.
  10. Sve zajedno stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva na oko 20 minuta.
  11. Poslužite složenac sa sezonskom salatom po želji. Dobar tek!

Kad nemate ništa kod kuće za jesti: 5 brzih jela s tunom iz konzerve Tuna sa špagetima Popečci od tune Orzo tjestenina s tunom iz konzerve +1 Tunu iz konzerve možete pripremiti na razne načine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju