Slatki i mekani kruh može se napraviti od samo dva sastojka – punomasnog rastopljenog sladoleda i samodizajućeg brašna.
Možete upotrijebiti bilo koju vrstu sladoleda, no onaj od vanilije dat će vam najbolji neutralni okus. Pripazite samo da koristite punomasni proizvod – recept neće uspjeti ako budete koristili sladoled sa smanjenim udjelom masnoće.
Pomiješajte ova dva sastojka, prebacite u kalup za kruh i ispecite u pećnici. Iznenadit će vas njegova tekstura, okus i brzina kojom nestaje s tanjura.
Sastojci za kruh od sladoleda:
- 300 g punomasnog sladoleda
- 180 g samodizajućeg brašna
Priprema kruha od sladoleda:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Obložite kalup za kruh papirom za pečenje.
- Pomiješajte rastopljeni sladoled i brašno dok se sastojci ne sljube.
- Dobivenu smjesu prebacite u kalup za kruh.
- Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 35 do 40 minuta. Provjerite čačkalicom je li kruh pečen do kraja prije nego što ga izvadite iz pećnice.
- Pustite da se slatki kruh ohladi do kraja prije nego što ga narežite i poslužite. Dobar tek!
Savjet plus: Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, u bijelo brašno dodajte dvije čajne žličice sode bikarbone i prstohvat soli pa onda ovu smjesu pomiješajte s rastopljenim sladoledom.
Gelato ili sladoled: Znate li razliku između ova dva najdraža (i slična) ljetna deserta? +5