Slatki i mekani kruh može se napraviti od samo dva sastojka – punomasnog rastopljenog sladoleda i samodizajućeg brašna.

Možete upotrijebiti bilo koju vrstu sladoleda, no onaj od vanilije dat će vam najbolji neutralni okus. Pripazite samo da koristite punomasni proizvod – recept neće uspjeti ako budete koristili sladoled sa smanjenim udjelom masnoće.

Pomiješajte ova dva sastojka, prebacite u kalup za kruh i ispecite u pećnici. Iznenadit će vas njegova tekstura, okus i brzina kojom nestaje s tanjura.

Sastojci za kruh od sladoleda:

  • 300 g punomasnog sladoleda
  • 180 g samodizajućeg brašna

Priprema kruha od sladoleda:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Obložite kalup za kruh papirom za pečenje.
  3. Pomiješajte rastopljeni sladoled i brašno dok se sastojci ne sljube.
  4. Dobivenu smjesu prebacite u kalup za kruh.
  5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 35 do 40 minuta. Provjerite čačkalicom je li kruh pečen do kraja prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  6. Pustite da se slatki kruh ohladi do kraja prije nego što ga narežite i poslužite. Dobar tek!
U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Savjet plus: Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, u bijelo brašno dodajte dvije čajne žličice sode bikarbone i prstohvat soli pa onda ovu smjesu pomiješajte s rastopljenim sladoledom.