Slatki i mekani kruh može se napraviti od samo dva sastojka – punomasnog rastopljenog sladoleda i samodizajućeg brašna.

Možete upotrijebiti bilo koju vrstu sladoleda, no onaj od vanilije dat će vam najbolji neutralni okus. Pripazite samo da koristite punomasni proizvod – recept neće uspjeti ako budete koristili sladoled sa smanjenim udjelom masnoće.

Pomiješajte ova dva sastojka, prebacite u kalup za kruh i ispecite u pećnici. Iznenadit će vas njegova tekstura, okus i brzina kojom nestaje s tanjura.

Sastojci za kruh od sladoleda:

  • 300 g punomasnog sladoleda
  • 180 g samodizajućeg brašna

Priprema kruha od sladoleda:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Obložite kalup za kruh papirom za pečenje.
  3. Pomiješajte rastopljeni sladoled i brašno dok se sastojci ne sljube.
  4. Dobivenu smjesu prebacite u kalup za kruh.
  5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 35 do 40 minuta. Provjerite čačkalicom je li kruh pečen do kraja prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  6. Pustite da se slatki kruh ohladi do kraja prije nego što ga narežite i poslužite. Dobar tek!

Savjet plus: Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, u bijelo brašno dodajte dvije čajne žličice sode bikarbone i prstohvat soli pa onda ovu smjesu pomiješajte s rastopljenim sladoledom.

Gelato ili sladoled: Znate li razliku između ova dva najdraža (i slična) ljetna deserta? Mochi Sorbet Gelato +5 Gelato

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju