• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #sojin umak

Sendvič Davida Skoke s tajnim sastojkom zbog kojeg će svi zavoljeti plavu ribu

David Skoko napravio nam je bogati, sočni i zdravi sendvič kakav bi on pojeo baš svaki dan. Naravno, baza tog sendviča je plava riba marinirana u sojinu umaku. Zašto baš u sojinu umaku otkrivamo u nastavku članka, a kako ga napraviti – pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 2.10.2023 08:38 komentari
viber Created with Sketch.

  Galerija Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 21 17 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 20 17 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 19 17 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 18 17

U trendu Pical Resort 5* - 3 Pical Resort Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti Migingo A gdje je kladionica!? 4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?

Može biti skuša, plavica, lokarda, srdela, šarun ili srdon, nije važno, važno je da je plava jer plavo je zdravo! Za začinjavanje skuše naš poznati chef koristio je isključivo Kikkomanov sojin umak, prirodno fermentiran kroz šest mjeseci i napravljen od četiri osnovna sastojka po recepturi staroj više od 300 godina. Ovaj lider na tržištu soja umaka proizvod je jedne od najstarijih obiteljskih tvrtki na svijetu, u vlasništvu osam japanskih obitelji, koje svojim umakom službeno opskrbljuju i japanski dvor.

Iako smo dugo povezivali sojin umak sa sushijem, odnosno s azijskom i japanskom kuhinjom (Skoko bi rekao da "nismo znali bolje") danas se sve više zna da se ovaj umak odlično uklapa u sve, pa i našu mediteransku kuhinju.

"Jedna bočica Kikkoman sojina umaka od 150 ml sadrži jednu žlicu soli, on je jak, moćan i djeluje kao pojačivač okusa, odnosno daje svakom jelu onaj umami. Inače ćete s jednom žlicom soli začiniti za dvoje – troje ljudi, a s jednom ovakvom bočicom sojina umaka za petnaest, dvadeset", istaknuo je chef David Skoko i spomenuo kako je sojin umak odličan kao marinada za plavu ribu, pogotovo za one koji ne podnose njezin miris jer ima tu sposobnost da uspješno eliminira neugodne mirise ribe.

Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 20 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 20 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim marinade za ribu ili meso, Kikkomanov soja umak odlično će nadopuniti i više vrsta umaka, pa tako i ovaj mediteranski na bazi češnjaka, cherry rajčica i meda koji odlično ide uz ribu, feta sir, rikolu i grilani mladi luk. Ovaj sočni sendvič marenda je za bogove, slažemo se sa Skokom, kao i njegovom izjavom: "Zašto ovog nema na svakom kantunu u našem gradu, nemam pojma, ali je top!"

RECEPT – SENDVIČ SA SKUŠOM U SOJA UMAKU S RAJČICAMA I FETA SIROM

Sastojci (za dva bogata sendviča):

  • 2 manje svježe skuše
  • 2 peciva za sendvič ili dugačke male lepinje
  • 4 kom mladog luka
  • 100 g rikole
  • 50 g meda (cvjetni ili lipov)
  • 200 g cherry rajčice
  • 4 žlice Kikkoman sojina umaka  Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 14 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 14 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  • 100 g feta sira
  • 1 biljka svježeg bosiljka
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 2 lepinje ili duža peciva za sendvič

Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 11 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Filetirajte skušu. Trebat će vam oštar nož i malo vještine. Dignite bočnu peraju i uz nju odrežite glavu. Zatim nožem uz kralježnicu odrežite jedan pa drugi filet.
  2. Napravite umak za sendvič. Na malo maslinova ulja zagrijte češnjak narezan na tanke ploškice pa mu dodajte cherry rajčice narezane na pola. Za dva sendviča bit će dosta desetak rajčica. U tavu dodajte malo meda i umjesto soli oko dvije žlice sojina umaka. Umaku dodajte i papra po želji.
  3. Na grill tavu stavite malo maslinova ulja pa popecite četiri mlada luka skupa s filetima skuše. Savjet Chefa Davida Skoke: Plavu ribu ne treba predugo peći tako da ostane i sočnija, ukusnija, a samim time zdravija. Sve omega-3 masne kiseline koje imamo u ribi hlape na preko 80 stupnjeva. Trebali bismo ribu zapravo raditi kratko na visokoj temperaturi ili malo duže na niskoj temperaturi da sačuvamo svu njezinu hranjivu vrijednost.  Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 16 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 16 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  4. Složite sendvič. Lepinju ili pecivo za sendvič prerežite na pola. Na donju polovicu stavite šaku rikole pa grilanu skušu, a na nju umak od rajčice. Grilani mladi luk narežite na komadiće pa ih poslažite po umaku te sve pospite mrvljenim feta sirom i nekoliko listića svježeg bosiljka. Feta sir je slaniji tako da će dati dodatnog gušta jer sol nismo koristili nigdje. U Kikkoman sojinu umaku ima dovoljno svega, dovoljno i soli i aroma da bismo začinili ovo prekrasno jelo.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Nikas po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #sojin umak
  • #soja umak
  • #soja sos
  • #Kikkoman
  • #david skoko
  • #skuša
  • #sendvič
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Oglas
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Zimska čarolija
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Rizling Raj(n)ski: Festival posvećen velikoj sorti koji je oduševio vinske poznavatelje
Veselimo se reprizi
Rizling Raj(n)ski: Festival posvećen velikoj sorti koji je oduševio vinske poznavatelje
Najveći advent u Europi 2025.
750 km od Zagreba
Ovo je najveći božićni sajam u Europi – i ne, ne nalazi se u Austriji, niti u Njemačkoj
Zimska bajka u Ljubljani: Advent koji će vas osvojiti svjetlima, okusima i šoping-ponudom
POKROVITELJ DINERS
Zimska bajka u Ljubljani: Advent koji će vas osvojiti svjetlima, okusima i šoping-ponudom
Panda & Sons najbolji bar na svijetu u 2025.
Nevjerojatna ponuda
Izvana je ništa posebno, ali kad uđete unutra…Ovo je najbolji bar na svijetu u 2025.
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Tjedni jelovnik jela za zimu od 24.11. do 30.11.2025.
Tjedni jelovnik
Ova fina jela na žlicu baš dobro griju! Izdvojili smo 7 recepata koje ćemo kuhati ovog tjedna

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Brutalni napad u Rimu: Migranti silovali 18-godišnjakinju pred zaručnikom
ITALIJA U ŠOKU
Horor u Rimu: Par napadnut u parku, djevojka silovana pred nemoćnim zaručnikom
Provjerite zalihe! Povlači se popularni začin, nije siguran za konzumaciju
Javlja DIRH
Provjerite zalihe: Povlači se popularni začin, nemojte ga stavljati u jelo!
Thompson poručio Tomaševiću: "Pozivam ga na razum, inače ćemo povući puno radikalnije poteze"
"neće mu se svidjeti"
Thompson poručio Tomaševiću: "Pozivam na razum, inače ćemo povući puno radikalnije poteze"
show
Tim Marka Perkovića Thompsona sazvao izvanrednu presicu
što se događa?
Thompsonovog koncerta u Areni Zagreb nema na rasporedu, njegov tim sazvao izvanrednu presicu
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Preminuo je Jan Kling, član grupe ABBA
u 85. godini
Preminuo je član grupe ABBA, tužnu vijest potvrdio je njegov sin
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Rak debelog crijeva: Simptomi, liječenje, metastaze, smrtnost – sve na jednom mjestu!
2. karcinom kod žena i 3. kod muškaraca
Rak debelog crijeva: Simptomi, liječenje, metastaze, smrtnost – sve na jednom mjestu!
zabava
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
Jao…
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
tech
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
100 miljardi svijetlih točkica
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Otkriven iznenađujući utjecaj sira na zdravlje mozga
Malo tko ga ne voli
Otkriven iznenađujući utjecaj sira na zdravlje mozga
sport
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
počivao u miru
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
Pogledajte golove
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
Skandal u Beogradu: Grobari na utakmici s hrvatskim klubom skandirali "Nek umre ustaša"
suci nisu reagirali
Skandal u Beogradu: Grobari na utakmici s hrvatskim klubom skandirali "Nek umre ustaša"
tv
MasterChef: Renata će predstaviti tanjur inspiriran bivšim mužem: "Ovo je moje najbolje jelo u MasterChefu!"
NE PROPUSTITE!
Renata će predstaviti tanjur inspiriran bivšim mužem: "Ovo je moje najbolje jelo u MasterChefu!"
MasterChef: Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
SAZNAJTE KOJE!
Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
MasterChef: Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
TENZIJE
Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
putovanja
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Adventski vijenci iz ponude domaćih cvjećarnica za 2025. godinu
SAVRŠENI SU
Zavirite u svijet adventskih vijenaca: Hrvatski kreativci pokazuju svoje najljepše komade
Promjena na vrhu: Ime Mia više nije najpopularniji odabir za djevojčice
NIŠTA NIJE KONAČNO
Nakon nekoliko godina promijenilo se najpopularnije ime za djevojčice u Hrvatskoj. Koje vam je ljepše?
sve
Tim Marka Perkovića Thompsona sazvao izvanrednu presicu
što se događa?
Thompsonovog koncerta u Areni Zagreb nema na rasporedu, njegov tim sazvao izvanrednu presicu
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Iva Savić - od salate do karamele sa sojinim umakom - 9
POKROVITELJ Nikas

Od salate do karamele: Iva Savić otkrila nam je kako sojinim umakom dobiti umami kod gotovo svakog jela

U ovom prijelaznom razdoblju s ljeta na jesen stolovi još uvijek obiluju s pregršt predivnih namirnica s kojima možemo pripremati najrazličitija jela i u svima njima možemo koristiti sojin umak. Iva Savić, zaljubljenica u zdravu prehranu, pokazala nam je kako uz pomoć sojina umaka dobiti taj umami u predjelima, glavnim jelima, ali i u desertu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close