• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #sojin umak

Sendvič Davida Skoke s tajnim sastojkom zbog kojeg će svi zavoljeti plavu ribu

David Skoko napravio nam je bogati, sočni i zdravi sendvič kakav bi on pojeo baš svaki dan. Naravno, baza tog sendviča je plava riba marinirana u sojinu umaku. Zašto baš u sojinu umaku otkrivamo u nastavku članka, a kako ga napraviti – pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 2.10.2023 08:38 komentari
viber Created with Sketch.

  Galerija Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 21 17 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 20 17 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 19 17 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 18 17

U trendu Manastir Sümela u Turskoj - 6 Manastir Sümela Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine Velebit Mountain Chalet Stars Peak - 12 Velebit Mountain Chalet Stars Peak U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja

Može biti skuša, plavica, lokarda, srdela, šarun ili srdon, nije važno, važno je da je plava jer plavo je zdravo! Za začinjavanje skuše naš poznati chef koristio je isključivo Kikkomanov sojin umak, prirodno fermentiran kroz šest mjeseci i napravljen od četiri osnovna sastojka po recepturi staroj više od 300 godina. Ovaj lider na tržištu soja umaka proizvod je jedne od najstarijih obiteljskih tvrtki na svijetu, u vlasništvu osam japanskih obitelji, koje svojim umakom službeno opskrbljuju i japanski dvor.

Iako smo dugo povezivali sojin umak sa sushijem, odnosno s azijskom i japanskom kuhinjom (Skoko bi rekao da "nismo znali bolje") danas se sve više zna da se ovaj umak odlično uklapa u sve, pa i našu mediteransku kuhinju.

"Jedna bočica Kikkoman sojina umaka od 150 ml sadrži jednu žlicu soli, on je jak, moćan i djeluje kao pojačivač okusa, odnosno daje svakom jelu onaj umami. Inače ćete s jednom žlicom soli začiniti za dvoje – troje ljudi, a s jednom ovakvom bočicom sojina umaka za petnaest, dvadeset", istaknuo je chef David Skoko i spomenuo kako je sojin umak odličan kao marinada za plavu ribu, pogotovo za one koji ne podnose njezin miris jer ima tu sposobnost da uspješno eliminira neugodne mirise ribe.

Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 20 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 20 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim marinade za ribu ili meso, Kikkomanov soja umak odlično će nadopuniti i više vrsta umaka, pa tako i ovaj mediteranski na bazi češnjaka, cherry rajčica i meda koji odlično ide uz ribu, feta sir, rikolu i grilani mladi luk. Ovaj sočni sendvič marenda je za bogove, slažemo se sa Skokom, kao i njegovom izjavom: "Zašto ovog nema na svakom kantunu u našem gradu, nemam pojma, ali je top!"

RECEPT – SENDVIČ SA SKUŠOM U SOJA UMAKU S RAJČICAMA I FETA SIROM

Sastojci (za dva bogata sendviča):

  • 2 manje svježe skuše
  • 2 peciva za sendvič ili dugačke male lepinje
  • 4 kom mladog luka
  • 100 g rikole
  • 50 g meda (cvjetni ili lipov)
  • 200 g cherry rajčice
  • 4 žlice Kikkoman sojina umaka  Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 14 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 14 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  • 100 g feta sira
  • 1 biljka svježeg bosiljka
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 2 lepinje ili duža peciva za sendvič

Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 11 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Filetirajte skušu. Trebat će vam oštar nož i malo vještine. Dignite bočnu peraju i uz nju odrežite glavu. Zatim nožem uz kralježnicu odrežite jedan pa drugi filet.
  2. Napravite umak za sendvič. Na malo maslinova ulja zagrijte češnjak narezan na tanke ploškice pa mu dodajte cherry rajčice narezane na pola. Za dva sendviča bit će dosta desetak rajčica. U tavu dodajte malo meda i umjesto soli oko dvije žlice sojina umaka. Umaku dodajte i papra po želji.
  3. Na grill tavu stavite malo maslinova ulja pa popecite četiri mlada luka skupa s filetima skuše. Savjet Chefa Davida Skoke: Plavu ribu ne treba predugo peći tako da ostane i sočnija, ukusnija, a samim time zdravija. Sve omega-3 masne kiseline koje imamo u ribi hlape na preko 80 stupnjeva. Trebali bismo ribu zapravo raditi kratko na visokoj temperaturi ili malo duže na niskoj temperaturi da sačuvamo svu njezinu hranjivu vrijednost.  Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 16 Senvič sa skušom u soja umaku s rajčicama i feta sirom - 16 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  4. Složite sendvič. Lepinju ili pecivo za sendvič prerežite na pola. Na donju polovicu stavite šaku rikole pa grilanu skušu, a na nju umak od rajčice. Grilani mladi luk narežite na komadiće pa ih poslažite po umaku te sve pospite mrvljenim feta sirom i nekoliko listića svježeg bosiljka. Feta sir je slaniji tako da će dati dodatnog gušta jer sol nismo koristili nigdje. U Kikkoman sojinu umaku ima dovoljno svega, dovoljno i soli i aroma da bismo začinili ovo prekrasno jelo.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Nikas po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #sojin umak
  • #soja umak
  • #soja sos
  • #Kikkoman
  • #david skoko
  • #skuša
  • #sendvič
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Hrskave, a ne bljutave!
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu, i to s cijelim jajem
Škola kuhanja
Najukusnija i najpovoljnija: Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Sretan 65. rođendan!
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Kastel
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Nadrealno
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Oglas
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Velebit Mountain Chalet Stars Peak
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Little paradise house
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
7 neodoljivih jela za koje nećete potrošiti previše truda, a niti vremena u kuhinji
Tjedni jelovnik
7 neodoljivih jela na koja nećete potrošiti previše truda, a ni vremena u kuhinji
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane
Brzinske
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Akcija Barut u BiH: Na meti i članovi obitelji trgovca oružjem Zvonka Zubaka
Akcija Barut
Velika akcija u BiH: Na meti i članovi obitelji kontroverznog hrvatskog poduzetnika
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Zvuči nestvarno
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Tko je uhićeni Leon Lučić koji je pucao u Središću: Dobro poznat i policiji i javnosti
Od policajca do kriminalca
Tko je uhićeni Leon Lučić, koji je pucao u Središću: Dobro poznat i policiji i javnosti
show
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Sin Bena Afflecka i Jennifer Garner pojavio se u stilu svog oca tijekom jesenske šetnje s mamom
snimili ga fotografi
Sin poznatog glumačkog para nekad je bio djevojčica, prošle godine je predstavio novo ime
Matt LeBlanc snimljen u rijetkom izlasku u javnost
jako se promijenio
Znate li tko je na fotki? Nekad zgodnog glumca danas bi mnogi teško prepoznali
zdravlje
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Alarmantni rezultati nove studije
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
7 stvari koje nikad ne biste smjeli raditi prije sistematskog pregleda
Upozoravaju liječnici
7 stvari koje nikad ne biste smjeli raditi prije sistematskog pregleda
zabava
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Tko bi rekao?
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Pokažite što znate!
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
Raspad sistema
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
tech
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Zahvaljujući misiji Chang'e 6
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Gubimo li posve kontrolu?
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
Tragovi u tlu
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
sport
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Nakon sat vremena pustili gas
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Eike Immel trošio milijune, a sad živi od socijalne pomoći
Osobni krah
Zarađivao milijune, a sad živi od socijalne pomoći: Proglasio bankrot, a mora i u zatvor?
Vatreni mijenja klub poslije samo godinu dana: Žele ga klubovi iz liga petice
tri kluba prate situaciju
Vatreni mijenja klub poslije samo godinu dana: Žele ga klubovi iz liga petice
tv
MasterChef: Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
SAZNAJTE!
Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
Kumovi: Vidi se da joj je teško, a on joj ne prestaje to nabijati na nos
KUMOVI
Kumovi: Vidi se da joj je teško, a on joj ne prestaje to nabijati na nos
putovanja
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Velebit Mountain Chalet Stars Peak
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
novac
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
destination by hyatt
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Priča bez kraja
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
lifestyle
Recept za najbrži kolač od bundeve
Spreman za 10 minuta
Recept za trenutačno najtraženiji kolač na internetu, jako je sočan i brzo gotov
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Kviz o 90-ima
Zabavite se
Ovo je kviz opće kulture: 13 pitanja koja otkrivaju koliko dobro poznajte 90-e
sve
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Recept za najbrži kolač od bundeve
Spreman za 10 minuta
Recept za trenutačno najtraženiji kolač na internetu, jako je sočan i brzo gotov
Iva Savić - od salate do karamele sa sojinim umakom - 9
POKROVITELJ Nikas

Od salate do karamele: Iva Savić otkrila nam je kako sojinim umakom dobiti umami kod gotovo svakog jela

U ovom prijelaznom razdoblju s ljeta na jesen stolovi još uvijek obiluju s pregršt predivnih namirnica s kojima možemo pripremati najrazličitija jela i u svima njima možemo koristiti sojin umak. Iva Savić, zaljubljenica u zdravu prehranu, pokazala nam je kako uz pomoć sojina umaka dobiti taj umami u predjelima, glavnim jelima, ali i u desertu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close