U novoj epizodi serijala Master jela u 15 minuta, koje donosimo u suradnji s Podravkom, foodblogerica Sandra Rončević pokazat će nam kako od namirnica koje uvijek možete imati doma stvoriti salatu od koje rastu zazubice.
Dimljena paprika inače se koristi u gulašu, paprikašu ili varivu za dobivanje slatkasto dimljenog okusa, ali Sandra ju obožava koristiti kod začinjavanja mesa. U našem videu pogledajte kako začiniti piletinu i pripremiti ovu bogatu salatu za koju donosimo i prijedlog pripreme.
RECEPT - Tex-mex salata od pilećih prsa s dimljenom paprikom
Sastojci (za 4 osobe):
500 g filea pilećih prsa
2 žlice maslinova ulja
1 žličica Vegeta Maestro dimljene slatke paprike
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
Dimljena paprika, tex-mex mješavina, crni grah i pečena paprika glavni su sastojci ove salate
(Foto: Nova Studio)
2 prstohvata soli
340 g Podravka Tex-mex mixa
200 g Podravka crnog graha
5-6 fileta Podravka pečene paprike
maslinovo ulje
prstohvat soli
malo svježe rukole
Priprema:
1. Piletinu narežite na manje kockice, stavite u veću zdjelu, pospite ju dimljenom slatkom paprikom, češnjakom u granulama, posolite pa dodajte maslinovo ulje i izmiješajte. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi dok pripremite ostale sastojke.
2. Ocijedite crni grah i tex-mex mješavinu pa ih stavite u posudu, posolite i promiješajte. Filete pečene paprike ocijedite pa ih narežite na manje komade i pomiješajte s grahom.
3. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa ubacite piletinu i ispržite je do zlatne boje.
4. U zdjelu ili na tanjur stavite malo rukole, dodajte pripremljeni grah, gore stavite pečenu piletinu, pokapajte dodatno maslinovim uljem i još malo sve zajedno pospite dimljenom slatkom paprikom pa poslužite.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.