Zagrebačko hit mjesto Rougemarin park ispred restorana u Ulici Frana Folnegovića 10 postaje Cocktail park. Sa sasvim novim menijem i ponudom ova zelena oaza pretvara se u mjesto za ispijanje izvrsnih ljetnih koktela s potpisom barmena Borisa Mištrofovića.

Na raspolaganju su osvježavajuća pića s okusom lavande, kadulje i ružmarina, ali i s dodatkom domaćih sirupa. Isprobati možete Fierro Spritz, Antique Fizz i hladni Park Side koktel.

After work druženje možete započeti i uz klasični B&T koktel s tonikom ili jednim Mojito Parkom s twistom s dinjom i mentom. Tu je i Fizzy Sour koktel koji kombinira Jameson, sirup od meda i kamilice, sok od limuna i citrusni tonik. Rita sjajno spaja ananas i naranču, a tu je i Kajpri koktel u kojem također med i kamilica vode glavnu riječ. Za ružičasto uživanje i romantične večeri bit će zaduženi Slim Martini, Fresh Pink i Pink Supreme.

"Simply distorted, pomaknuto – tako bih najbolje opisao 8 glavnih koktela, koje sam pripremio za Cocktail Park. Kod izrade koktela vodio sam se klasikom koju ipak želim malo 'izvrnuti', ali da se ne izgubi identitet svakog koktela pa je tako jedan Hugo postao Rougemarin Garden, a Aperol, Fierro Spirtz. Kao takvi, prvi će put biti predstavljeni domaćoj publici. Neviđeno i drugačije zagarantirano je onima koji ostaju u Zagrebu i koji će u idućih 40 dana biti naši posjetitelji“, ispričao je koktel majstor Boris Mištrafović koji će do 18. kolovoza svojim „igranjem“ s okusima i shakeanjem proslaviti ljeto sa svim posjetiteljima.

Osvježavajući ljetni kokteli Osvježavajući ljetni kokteli (Foto: PR)

Sukladno ponudi pića mijenja se i hrana na jelovniku, a hrvatski chef Marin Medak osmislio je zanimljiva autorska jela. Selekcija sireva, pršuta i ukusna foccacia u tzv. mini antipasti snacku sjajno će pratiti svaki od navedenih pića baš kao i falafel u somunu te hrskava pohana mozzarella.

Buhtla burger i Cubano sandwich rezervirani za sve one koje vole drugačija jela i isprobavanje noviteta na gastronomskoj sceni. Taquitosi, batat fries i tortilla chips s umacima bit će također izvrsni suputnici šarenim koktelima, a kreirana je i ponuda grickalica poput paprenog kikirikija i slane buće. Deserti i sladoledi i dalje će oduševljavati sve one koji ne mogu odoljeti „slatkim grijesima“.

U atmosferi prekrasnog parka uređenog za uživanje u dugim toplim danima i večerima na otvorenom, igrat će se i popularne igre poput Čovječe, ne ljuti se, Potapanje brodova i Jenga, ali na jedan posve novi način.

Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj stranici Rougemarin Parka. Radno vrijeme je od 17 do 23 sata od ponedjeljka do četvrtka, petkom od 17 do ponoći, dok je subotom i nedjeljom otvoren već od 12 pa do ponoći (subotom) i 23 sata (nedjeljom).

Kreacije barmena Borisa Mištrofovića Kreacije barmena Borisa Mištrofovića (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju