Ovaj tjedan Rougemarin je otvorio svoju prvu trgovinu specijaliziranu za kućno kuhanje – Rougemarin Doma, u prostoru Rougemarin City restorana u Petrinjskoj 2.

Ponuda trgovine temelji se umacima, namazima, marinadama, temeljcima, konfekcioniranom mesu, kruhu, svježim namirnicama i svemu ostalom što je potrebno za lakše kuhanje kod kuće, a što se u profesionalnim kuhinjama naziva mise en place (polupripremljena sirovina spremna za termičku obradu).

Tu su naravno i Artisan by Rougemarin čokolade, te razne grickalice i slastice. U svojoj ponudi imaju i selekciju domaćih vina, craft piva, rakija, ginova i sličnog.

Kod razvoja koncepta, ali i samog loga Rougemarin Doma trgovine, vlasnik Marin Medak je crpio inspiraciju iz japanske kulture i ceremonije ispijanja čaja. Čitava filozofija „ichi-go ichi-e“ – „samo jedan put – samo ovaj put“ proteže se kroz sve aspekte trgovine i asortimana.

„Iduća dva tjedna radimo u beta varijanti u kojoj usavršavamo proizvode i finaliziramo ponudu. Tu nam je potrebna i pomoć kupaca. Molimo sve kupce da povratne informacije, prijedloge i sugestije javljaju putem društvenih mreža. Svi prijedlozi koje uvrstimo u našu ponudu biti će nagrađeni poklon bonom za Rougemarin Doma“, naglašavaju u Rugemarinu.

Kod samog kreiranja asortimana zadali su si nekoliko postulata:

Mali s malima

„Rougemarin Doma je potpuno nov i malen igrač na tržištu maloprodaje te želimo pružiti priliku svim malim igračima koji imaju kvalitete proizvode - od vinara, craft pivara (Međimurski Lepi Dečki, Primarius..), uljara do OPG-ovaca“, napominju u Rougemarinu.

U prodaji će imati i sokove Marija Mihelja, macaronse Petre Jelenić, koktele Marina Nekića, pivo Mate Jankovića, kavu Nika Orošija i prvu hrvatsku craft colu – Monadu.

Bez posrednika

U Rougemarinu žele direktno dogovarati uvjete s proizvođačima jer tako mogu osigurati najkvalitetniju sirovinu i/ili proizvod za kupce po najpovoljnijoj mogućoj cijeni.

Organsko

Rade sve sa svježim lokalnim i sezonskim namirnicama, bez aditiva i kemije.

Kuhanje od početka

Sve se radi u njihovoj kuhinji - od odabira sirovine preko obrade i dodavanja začina/mirodija do pakiranja.

Bez šećera/bez glutena

Rade na razvoju proizvoda bez šećera i glutena.

Bez otpada

Kod proizvodnje i kuhanja svaka se sirovina iskorištava u potpunosti. Nema otpada.

Proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje

U trgovini ćete moći kupiti proizvode koje ne mogu kupiti u velikim trgovačkim lancima, kao što su na primjer ukiseljena jaja u salamuri od cikle…

U korak s izolacijom

Rougemarin želi olakšati kupcima prilagodbu na aktualnu situaciju i postati mjesto na kojem mogu kupiti sve već gotovo i pripremljeno za male zabave i obiteljska okupljanja – od plata i mini burgera do deserata, te savršeno rashlađenog vina i piva.

„Kupci mogu u našoj trgovini odabrati i marinirane ili odležane odreske koje ćemo im ispeći na grillu i zapakirati za doma po istoj cijeni kao da su ih kupili sirove“, napominju.

Rougemarin Doma osim trgovine od idućeg će tjedna imati i restoranski dio ponude. Uz rouge klasike kao što su wokovi, burger i pizza na jelovniku će se pronaći i rižota, salate i meso, ali i razna dnevno svježa jela pripremljena od namirnica iz Doma asortimana.

Jela će se moći pojesti unutar prostora ili na terasi ukoliko će vremenske prilike dopuštati, ali i uzeti za van (grab&go).

„Ubrzano radimo i na razvoju novog web shopa na kojem će biti dostupna čitava ponuda Rougemarin Doma trgovine, ali restorana, te organiziranju vlastite dostavne službe“, kažu.