Ovaj tjedan Rougemarin je otvorio svoju prvu trgovinu specijaliziranu za kućno kuhanje – Rougemarin Doma, u prostoru Rougemarin City restorana u Petrinjskoj 2.

Ponuda trgovine temelji se umacima, namazima, marinadama, temeljcima, konfekcioniranom mesu, kruhu, svježim namirnicama i svemu ostalom što je potrebno za lakše kuhanje kod kuće, a što se u profesionalnim kuhinjama naziva mise en place (polupripremljena sirovina spremna za termičku obradu).

Tu su naravno i Artisan by Rougemarin čokolade, te razne grickalice i slastice. U svojoj ponudi imaju i selekciju domaćih vina, craft piva, rakija, ginova i sličnog.

Kod razvoja koncepta, ali i samog loga Rougemarin Doma trgovine, vlasnik Marin Medak je crpio inspiraciju iz japanske kulture i ceremonije ispijanja čaja. Čitava filozofija „ichi-go ichi-e“ – „samo jedan put – samo ovaj put“ proteže se kroz sve aspekte trgovine i asortimana.

„Iduća dva tjedna radimo u beta varijanti u kojoj usavršavamo proizvode i finaliziramo ponudu. Tu nam je potrebna i pomoć kupaca. Molimo sve kupce da povratne informacije, prijedloge i sugestije javljaju putem društvenih mreža. Svi prijedlozi koje uvrstimo u našu ponudu biti će nagrađeni poklon bonom za Rougemarin Doma“, naglašavaju u Rugemarinu.

Kod samog kreiranja asortimana zadali su si nekoliko postulata:

Mali s malima

„Rougemarin Doma je potpuno nov i malen igrač na tržištu maloprodaje te želimo pružiti priliku svim malim igračima koji imaju kvalitete proizvode - od vinara, craft pivara (Međimurski Lepi Dečki, Primarius..), uljara do OPG-ovaca“, napominju u Rougemarinu.

U prodaji će imati i sokove Marija Mihelja, macaronse Petre Jelenić, koktele Marina Nekića, pivo Mate Jankovića, kavu Nika Orošija i prvu hrvatsku craft colu – Monadu.

Bez posrednika

U Rougemarinu žele direktno dogovarati uvjete s proizvođačima jer tako mogu osigurati najkvalitetniju sirovinu i/ili proizvod za kupce po najpovoljnijoj mogućoj cijeni.

Organsko

Rade sve sa svježim lokalnim i sezonskim namirnicama, bez aditiva i kemije.

Kuhanje od početka

Sve se radi u njihovoj kuhinji - od odabira sirovine preko obrade i dodavanja začina/mirodija do pakiranja.

Bez šećera/bez glutena

Rade na razvoju proizvoda bez šećera i glutena.

Bez otpada

Kod proizvodnje i kuhanja svaka se sirovina iskorištava u potpunosti. Nema otpada.

Proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje

U trgovini ćete moći kupiti proizvode koje ne mogu kupiti u velikim trgovačkim lancima, kao što su na primjer ukiseljena jaja u salamuri od cikle…

U korak s izolacijom

Rougemarin želi olakšati kupcima prilagodbu na aktualnu situaciju i postati mjesto na kojem mogu kupiti sve već gotovo i pripremljeno za male zabave i obiteljska okupljanja – od plata i mini burgera do deserata, te savršeno rashlađenog vina i piva.

„Kupci mogu u našoj trgovini odabrati i marinirane ili odležane odreske koje ćemo im ispeći na grillu i zapakirati za doma po istoj cijeni kao da su ih kupili sirove“, napominju.

Rougemarin Doma osim trgovine od idućeg će tjedna imati i restoranski dio ponude. Uz rouge klasike kao što su wokovi, burger i pizza na jelovniku će se pronaći i rižota, salate i meso, ali i razna dnevno svježa jela pripremljena od namirnica iz Doma asortimana.

Jela će se moći pojesti unutar prostora ili na terasi ukoliko će vremenske prilike dopuštati, ali i uzeti za van (grab&go).

„Ubrzano radimo i na razvoju novog web shopa na kojem će biti dostupna čitava ponuda Rougemarin Doma trgovine, ali restorana, te organiziranju vlastite dostavne službe“, kažu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju