Kako se prilagoditi koronakrizi koja je itekako nemilosrdna prema ugostiteljma, svojim je primjerom pokazao chef Marin Medak sa svojim timom. Nakon idiličnog pivskog vrta ispred restorana Rougemarin na zagrebačkoj Folki, idealanog za izoliranje u prirodi, u kojem će mnogi uz pivo i fine zalogaje dočekati jesen, iduća je stepenica mjesto u centru grada gdje ćemo rado navraćati i kad krenu kiše, a temperature više neće dopuštati guštanje na otvorenom.

Nešto drukčiji koncept no što smo navikli podrazumijeva delikatesni dućan u kojem će se moći kupiti, ali i kušati jela vrsnog chefa.

Nakon što se Bagel & Lobster Barr zatvorio, a Baba by Rougemarin stisnuo pauzu jer je u tijeku razvijanje novog koncepta za zimu (uskoro više detalja), ekipa se bacila na osmišljavanje receptura, testiranje i pripremu finih domaćih proizvoda.

Proizvodi OPG-ova, kao i gotova ili polugotova jela s brendom Rougemarina moći će se kupiti u Petrinjskoj, gdje se očekuje njihov delikatesni dućan RougeMarin Doma. Dobavljači su dogovoreni, a domaći mliječni proizvodi, jaja, bučino i maslinovo ulje, kao i divljač ili suhi naresci spremni su na svom mjestu u vitrinama i policama. Proizvodi iz njihove mesnice Santoku, kao i Artisan by RougeMarin čokolade i praline samo će se preusmjeriti na novo mjesto.

Većina voća i povrća pristiže s malih poljoprivrednih gospodarstava Medakove obitelji, a kako je Marinu zdravlje na prvom mjestu, kvaliteta je provjerena. U Rougemarinovoj kuhinji još uvijek se marljivo radi na količinama dovoljnim za otvaranje dućana – pripremaju se paštete koje će naći svoje mjesto na finim platama kupaca, suši se tjestenina, krčka se neodoljivi bolognese, mariniraju se masline, kisele se domaći krastavci, mrkva, kupus i ljutika.

Jedan od hitova zasigurno će ostati i njihov kimchi, koji je osim što je zdrav i nevjerojatno ukusan. U delikatesnom dućanu moći će se naručiti i plate za doma, kao i naručiti torte ili kolači.

Pakiranja i staklenke, poput onih za umak bolognese osmišljeni su za dvije osobe kako se višak hrane ne bi pokvario, a ako ne budete mogli izdržati do doma, tamo ćete pojesti to što ste kupili, uz čašu vina ili pivo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju