• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Restoran Tajer u Zagrebu vodi u najsočniju stranu Međimurja: Ugrabite mjesto jer postaje opako popularno

„Ljudima nedostaje domaća hrana, što se vidi i po potražnji. Najpopularniji su nam patka s domaćim mlincima i suho jelo za predjelo, a od deserata gibanica, štrudle, torte i naravno – domaći zapečeni slatki štrukli...“
Lidija Čulo 4.12.2021 07:20 komentari
viber Created with Sketch.
Restoran Tajer, Zagreb - 12
Restoran Tajer, Zagreb - 12 (Foto:Restoran Tajer)

Galerija Pohana piletina, krumpir salata s bučinim uljem 19 Restoran Tajer, Zagreb - 22 19 Hrskave okruglice od heljde u umaku od gljiva 19 Krem juha od vrganja 19

U trendu Bijele vode - 25 Idila! Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode Perilica za pranje ljudi tvrtke Science Co. - 1 Novo doba Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira Gulaš od krumpira i kobasica Tjedni jelovnik Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna

U zagrebačkom restoranu Tajer atmosfera je kao u toploj međimurskoj pjesmi. S prvim mirisom domaće kuhinje koji nas dočekuje na pragu, u glavi već čujemo stihove: „Mamica su štrukle pekli…“

Srećom, ovdje štrukli nisu pregorjeli kao u pjesmi, a glas o odličnim specijalitetima brzo se proširio duž Zvonimirove po cijelom gradu. Kad sam od trenerice Međimurke čula: „E, kako sam danas fino jela, baš pravi domaći ručak“ – shvatila sam to kao fitness zeleno svijetlo (😉) i ambasadorsku obavezu. Ako domaća cura kaže da je poput maminog ručka, to je to.

Po vrevi u Tajeru, naročito oko podneva i vikendom, očito je da su svi nanjušili gdje se dobro jede, u finom ambijentu i po pristojnim cijenama. Stoga igrajte na sigurno i rezervirajte mjesto unaprijed.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajer (@restoran_tajer)

 

Danas mnogo toga nosi naziv „domaće“, ali ovdje nema sumnje

„Mi volimo reći da je naša kuhinja domaća i tradicionalna – na međimurski način. Kod nas restan krumpir znači da se on riba i prži na luku, nije gnječen ili na kockice. Imamo proizvode međimurskih OPG-ova, naprimjer patku ili suho meso koje sami radimo“, govori nam srdačna domaćica Sandra Ladić.

Njeni roditelji također sudjeluju u ovom obiteljskom poslu, a otac i vlasnik je poznato lice – naš nogometaš Dražen Ladić. „Roditelji su iz Međimurja i kuhamo onako kako su nekada naše mame i bake kuhale na selu. Mama je glavna za deserte, a radi ih ovdje. Razvlači tijesto, ma cijeli proces. Imamo roštilj i ražanj gdje se sve vrti i odmah radi na licu mjesta“, objašnjava.

I samo ime Tajer dolazi od kajkavskog tj. međimurskog naziva za tanjur. Čuli smo da postoje i oni koji ovdje dolaze po svoj tajer na ručak gotovo svaki dan, a kad smo vidjeli menu shvatili smo i zašto. Jednom naprosto nije dovoljno. 

Krem juha od bundeve, češnjaka ili vrganja, njoki od bundeve s vrganjima i parmezanom, domaća patka s mlincima, međimurski odrezak s trgancima, mesne plate, sirevi s vrhnjem i velika ponuda vina.

Deserti su obavezna gibanica, štrudle i domaći zapečeni slatki štrukli, ali i cheesecake od bundeve i naranče, čoko citrus torta… Uz a la carte ponudu svaki dan možete birati između tri dnevna jela, te sezonsku ponudu.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajer (@restoran_tajer)

 

Elegantan i ugodan restoran podijeljen je u tri dijela: unutarnji dio, vanjsku terasu koja je zimi zatvorena a ljeti otvorena, te podrumski dio pogodan za manje fešte. Stoga su i gosti „miks svega“ – od onih koji dolaze na poslovni ručak, do obitelji i prijatelja koji se okupljaju vikendom ili povodom krizmi, pričesti, pa čak i manjih svadbi.

Više od „tajera“

Njegova vrata otvorena su u prosincu 2019. godine – eh, da. Vatreno krštenje. No, izgurali su tešku godinu i ljudi su prepoznali kvalitetu. Možda smo se svi u procesu globalnog resetiranja malo više okrenuli sebi i kuhinjama našeg djetinjstva.

Sandra se slaže: „Ljudima nedostaje domaća hrana, što se vidi i po potražnji. Najpopularniji su nam patka s domaćim mlincima i suho jelo za predjelo, a od deserata gibanica, štrudle, torte i naravno – domaći zapečeni slatki štrukli.“

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajer (@restoran_tajer)

 

Po svemu što vidimo, ovo je tek početak jedne lijepe priče. „Stvarno smo zadovoljni, pogotovo jer dobivamo pozitivne povratne informacije i komentare od ljudi, da se osjećaju dobro u našem prostoru i da uživaju u hrani. To nam na kraju najviše znači. Bitno nam je da dođu, probaju i vide da je to stvarno onako kako kažemo da jest.“

Vlastiti biznis podrazumijeva i brojne izazove, angažiranost na svim poljima. No sve se isplati kada vide da se gosti vraćaju, te da su prenijeli ljubav prema svom kraju i tradiciji onako kako ljubav najlakše putuje – kroz želudac 😉

 

  • #gdje sjesti
  • #Što jesti
  • #Tajer
  • #Međimurje
  • #Zagreb
  • #Restoran
  • #domaća kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva
Talijani znaju...
U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva
Neočekivano lijep vikend: od dvorca do geoparka – Virovitičko-podravska županija
Oglas
Neočekivano lijep vikend: od dvorca do geoparka – Virovitičko-podravska županija
Najbolji gradovi u Europi: Turiste je osvojio grad raskošne arhitekture i živahnog noćnog života - s pogledom na more
Odabrali putnici
Najbolji gradovi u Europi: Turiste je osvojio grad raskošne arhitekture i živahnog noćnog života - s pogledom na more
Od sela bez dimnjaka do bajkovite kule: Otkrijte sve tajne Požeške gore i okolice
Mistična Gračanica
Od sela bez dimnjaka do bajkovite kule: Otkrijte sve tajne Požeške gore i okolice
Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti
Za 15 minuta
Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti
Kip slobode: Znate li kako se zapravo zove simbol New Yorka, SAD-a i boljeg života?
Na današnji dan
Kip slobode: Znate li kako se zapravo zove simbol New Yorka, SAD-a i boljeg života?
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Za oko pola sata
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
VREMENSKA PROGNOZA - pogledajte kakvo će vrijeme biti idućih dana
Vremenska prognoza
Stiže iznadprosječno toplo vrijeme: Meteorolog otkrio što nas čeka za blagdan Svih svetih
Kipti u Crnoj Gori, u kaos se uključili navijači: "Siluju žene, pljačkaju..."
UOČI PROSVJEDA U PODGORICI
Kipti u Crnoj Gori, u kaos se uključili navijači: "Siluju žene, otimaju djecu, pljačkaju..."
Tragedija u Crnoj Gori: Beba u bolnici preminula uslijed gušenja mlijekom?
provodi se istraga
Tragedija u susjedstvu, novorođenče umrlo u bolnici: "Nikog od osoblja nije bilo da je okrene, da je potapša"
show
Janica Kostelić otvorila dušu o odustajanju od karijere
nikad nije požalila
Janica Kostelić u rijetkom intervjuu otvorila dušu: ''Nitko osim mene nije znao, ni brat, ni mama, ni tata...''
Justus Reid koji obnavlja kuću u Hrvatskoj dobio je posebno pojačanje
neočekivana novost
Amerikanac koji uređuje kuću u Hrvatskoj moli za pomoć: "Život je pun iznenađenja"
Preminula je 19-godišnja tiktokerica Emman Atienza
svi su u šoku
Iznenada preminula kći voditelja, imala je tek 19 godina
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Jednostavna metoda kojom ćete naučiti tijelo da obavlja nuždu kad vama odgovara!
Treniranje crijeva
Jednostavna metoda kojom ćete naučiti tijelo da obavlja nuždu kad vama odgovara!
zabava
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Pogledajte što im je poručio
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Reakcije ove mladenke nasmijala je društvene mreže! Srećom, fotograf je spasio stvar
Urnebesno
Reakcija ove mladenke nasmijala je društvene mreže! Srećom, fotograf je spasio stvar
Vratila se s godišnjeg, a u pećnici je dočekao kaos! Ovo još niste vidjeli
Bolje ne!
Vratila se s godišnjeg, a u pećnici je dočekao kaos! Ovo još niste vidjeli
tech
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
Zagonetka iz prirode
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
Kamo s talogom od kave? Znanstvenici upozoravaju da ovo nikad ne činite
Ima dovoljno alternativa
Kamo s talogom od kave? Znanstvenici upozoravaju da ovo nikad ne činite
Zatrovana umjetna inteligencija: Stručnjak upozorava koliko su AI modeli poput ChatGPT-a zapravo ranjivi
Istraživanja to potkrijepila
Zatrovana umjetna inteligencija: Stručnjak upozorava koliko su AI modeli poput ChatGPT-a zapravo ranjivi
sport
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
tvrde talijani
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
Tragedija u Italiji: Golman Intera usmrtio starijeg muškarca u invalidskim kolicima
teška prometna nesreća
Tragedija u Italiji: Golman Intera usmrtio starijeg muškarca u invalidskim kolicima
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
kaos!
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
tv
U dobru i zlu: Je li sve isto kao i prije 30 godina?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Je li sve isto kao i prije 30 godina?
Kumovi: Jesu li tri sata u autu s čovjekom kojeg izbjegava izvedivi?
KUMOVI
Kumovi: Jesu li tri sata u autu s čovjekom kojeg izbjegava izvedivi?
MasterChef: Kandidati na teži način naučili da kora jabuke nije otpad - je li ju i vi bacate?
ZERO WASTE
Kandidati na teži način naučili da kora jabuke nije otpad - je li ju i vi bacate?
putovanja
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
novac
Sprema li Adris konačno preuzimanje velike slovenske osiguravateljske kuće?
nikad ostvarena želja
Sprema li Adris konačno preuzimanje velike slovenske osiguravateljske kuće?
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Burze se užarile
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Demi Moore u vrtoglavim petama od 15,5 centimetara Saint Laurent
A gore baršun
Demi Moore: Čizme "neboderke" s petom od 15,5 cm koje najbolje opisuju riječi - opasno dobre
Bojana Gregorić Vejzović u trapericama na crvenom tepihu 2025.
Skladna kombinacija
I traperice se mogu nositi na crveni tepih, a Bojana Gregorić Vejzović pokazala je koji je model najbolji
sve
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
tvrde talijani
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
Janica Kostelić otvorila dušu o odustajanju od karijere
nikad nije požalila
Janica Kostelić u rijetkom intervjuu otvorila dušu: ''Nitko osim mene nije znao, ni brat, ni mama, ni tata...''
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Stari grad Dubovac
Kastel

Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

Nekoć je uloga Starog grada bila zaštitnička, a danas provocira znatiželju izletnika koji uživaju u pogledu s vidikovca, istražuju muzej i žele doznati nešto više o burnoj povijesti - te češće šmekera kojima nije problem potegnuti koji kilometar radi novog gastronomskog iskustva... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Pri Zvoncu - 1 Hrana i piće
    Raskoš na tanjuru

    Zagrebački klasik: Restoran koji od samih početaka oduševljava i u kojem nećete žaliti za eurima

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close