Sastojci:
4-6 zrelih svježih rajčica
300 g mljevene junetine
150 g naribanog sira
1 luk
sol i papar po želji
ulje za pirjanje
Priprema:
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
2. Operite rajčice, prerežite im vrh i žlicom izdubite mekanu unutrašnjost ploda.
3. U tavi te na malo ulja prepirjate sitno nasjeckani luk dok ne omekša.
4. Dodajte mljevenu junetinu, posolite, poparite i dodajte druge začine po želji. Pirjajte sve zajedno dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.
5. U meso dodajte ostatke izdubljenih rajčica pa sve dobro promiješajte.
6. Rasporedite ovako pripremljeno meso u dostupne rajčice, pa sve zajedno prekrijte s naribanim sirom.
7. Premažite rajčice s malo ulja.
8. Stavite peći rajčiceu prethodno zagrijanu pećnicu na 10 do 15 minuta, dok rajčice ne omekšaju, a sir se ne rastopi i zapeče.
9. Poslužite uz sezonsku salatu i malo kiselog vrhnja. Dobar tek!
Savjet plus:
Ako želite povećati kalorijsku vrijednost obroka, mljeveno meso možete pomiješati i s kuhanom rižom, pa onda ovom smjesom napuniti rajčice.