Sastojci:
4-6 zrelih svježih rajčica
300 g mljevene junetine
150 g naribanog sira
1 luk
sol i papar po želji
ulje za pirjanje

Slika nije dostupna Hrana i piće Tražit ćete repete! Najlakši recept za prefinu slanu pitu od rajčice

Priprema:
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Operite rajčice, prerežite im vrh i žlicom izdubite mekanu unutrašnjost ploda.

3. U tavi te na malo ulja prepirjate sitno nasjeckani luk dok ne omekša.

4. Dodajte mljevenu junetinu, posolite, poparite i dodajte druge začine po želji. Pirjajte sve zajedno dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.

5. U meso dodajte ostatke izdubljenih rajčica pa sve dobro promiješajte.

6. Rasporedite ovako pripremljeno meso u dostupne rajčice, pa sve zajedno prekrijte s naribanim sirom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Zapostavljeni sastojak od 1 kune koji će popraviti okus kavi i umaku od rajčice

7. Premažite rajčice s malo ulja.

8. Stavite peći rajčiceu prethodno zagrijanu pećnicu na 10 do 15 minuta, dok rajčice ne omekšaju, a sir se ne rastopi i zapeče.

9. Poslužite uz sezonsku salatu i malo kiselog vrhnja. Dobar tek!

Savjet plus:
Ako želite povećati kalorijsku vrijednost obroka, mljeveno meso možete pomiješati i s kuhanom rižom, pa onda ovom smjesom napuniti rajčice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju