Iza naziva bánh tráng nướng krije se vijetnamska pizza, koja umjesto tijesta za bazu ima rižin papir, kakav se koristi i za pripremu proljetnih rolica. U Vijetnamu je takva pizza omiljeni street food zalogaj, a radi se i kod kuće te puni sastojcima koji su na raspolaganju u hladnjaku.

Hrskavi rižin papir puni se jajima, mladim lukom, sirom, tunom i najrazličitijim narescima, kao i umacima poput kečapa, srirache, pa čak i laganom japanskom majonezom (kewpie). Iako se u Vijetnamu takva pizza najčešće prži na grillu, kod kuće je možete ispeći u tavi, najbolje od lijevanog željeza. Kako se rižin papir ne bi zalijepio ili izgorio, pecite ga na niskoj do srednjoj vatri.

Sastojci za vijetnamsku pizzu:

  • 1 rižin papir
  • 1 jaje
  • 1 mladi luk
  • 95 g tune
  • kewpie majoneza
  • sriracha

Priprema vijetnamske pizze:

  1. Zagrijte tavu od lijevanog željeza na laganoj do srednjoj vatri. Pomiješajte jaje i polovicu količine nasjeckanog mladog luka. Stavite jedan list rižina papira u tavu i ulijte smjesu od jaja, koju žlicom rasporedite do rubova.
  2. Okrenite pizzu nekoliko puta hvataljkama kako biste bili sigurni da se ne lijepi. Rasporedite tunu, dodajte umake prema želji i pecite još minutu ili dvije, okrećući pizzu s vremena na vrijeme dok ne postane hrskava. Pospite preostalim mladim lukom.
  3. Pizzu izrežite kuhinjskim škarama ili je zamotajte i poslužite. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju