Grah je izvrstan izvor bjelančevina – u 100 grama namirnice nalazi se oko 20 grama proteina. Obiluje i prehrambenim vlaknima, te različitim vitaminima i mineralima.

Grah je idealna namirnica za pripremu finog proteinskog namaza koji možete poslužiti u sendviču, na tostu, s krekerima ili svježim povrćem.

Grah možete samostalno namočiti i skuhati, ili se poslužiti prečicom i upotrijebiti onaj u konzervi. U tom slučaju za pripremu će vam biti potrebno manje od pet minuta.

Sastojci za proteinski namaz od graha:

  • 1 konzerva bijelog graha od 400 g
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1-2 češnja češnjaka
  • ½ limuna
  • ½ čajna žličice sušenog origana
  • sol i papar po želji

Priprema proteinskog namaza od graha:

  1. U blender stavite ulje, sok pola limuna, limunovu koricu, očišćeni češnjak, začine i ocijeđeni grah iz konzerve te pulsirajte par minuta dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Ako je smjesa presuha, dodajte žlicu-dvije obične vode.
  3. Ako ne volite okus svježeg češnjaka, možete ga kratko prepirjati na ulju prije nego što ga dodate u namaz. Po želji možete dodati i malo čili praha.
  4. Poslužite s omiljenim kruhom. Dobar tek!

Majoneza na steroidima: Recept za remuladu, kremasti namaz koji Francuzi obožavaju Remulada - 6 Remulada - 5 Remulada - 4 +3 Remulada - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju