Tajna talijanske pizze očituje se u savršenom tijestu koje je hrskavo izvana, te pahuljasto i sočno iznutra te koje je sljubljeno s idealnom količinom umaka od rajčice, sira i drugih dodataka.
Ako nemate vremena za izradu tijesta, a želite uživati u sočnim okusima pizze, poslužiti se možete i malim trikom – napravite je na kriškama kruha.
Iako se možete poslužiti različitim vrstama kruha – sve od cjelovitih žitarica do narezanog kruha za tost – najbolje rezultate dobit ćete ako iskoristite bijeli kruh koji ima vrlo neutralni okus te se lako spaja s drugim sastojcima.
Poigrajte se omiljenim namirnicama i nadjenite kruh najdražim kombinacijama okusa. Ne zaboravite niti na svježe začinsko bilje poput listića bosiljka koji će pizzi na kruhu dati posebnu dozu svježine i okusa.
Sastojci za pizzu na kruhu:
- 4-6 kriška bijelog kruha
- 200 ml umaka za pizzu
- 200 g naribanog sira
- salama po želji
- sušeni origano za posipanje
- maslinovo ulje
Priprema pizze na kruhu:
- Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
- Bijeli kruh pokapajte s malo maslinova ulja. Premažite ga umakom za pizzu, pa na to dodajte naribani sir, salamu i druge sastojke po želji.
- Stavite zapeći u pećnicu na desetak minuta dok se kruh ne tostira, a sir ne rastopi.
- Poslužite toplo! Dobar tek!
Na kruh možete staviti različite sastojke poput komadića luka, rajčica, paprike i narezanih gljiva. Začiniti s artičokom iz konzerve, zelenim ili crnim maslinama. Dodati šunku, kulen, pršut ili slaninu.
Hrvatski "doktor za pizzu": 100 najboljih pizzerija u Lijepoj Našoj, Srbiji, Italiji... +15