Tajna talijanske pizze očituje se u savršenom tijestu koje je hrskavo izvana, te pahuljasto i sočno iznutra te koje je sljubljeno s idealnom količinom umaka od rajčice, sira i drugih dodataka.

Ako nemate vremena za izradu tijesta, a želite uživati u sočnim okusima pizze, poslužiti se možete i malim trikom – napravite je na kriškama kruha.

Iako se možete poslužiti različitim vrstama kruha – sve od cjelovitih žitarica do narezanog kruha za tost – najbolje rezultate dobit ćete ako iskoristite bijeli kruh koji ima vrlo neutralni okus te se lako spaja s drugim sastojcima.

Slika nije dostupna Hrana i piće Najbolji spoj pizze i pogače: Recept za neodoljivi manakish s mljevenim mesom

Poigrajte se omiljenim namirnicama i nadjenite kruh najdražim kombinacijama okusa. Ne zaboravite niti na svježe začinsko bilje poput listića bosiljka koji će pizzi na kruhu dati posebnu dozu svježine i okusa.

Sastojci za pizzu na kruhu:

  • 4-6 kriška bijelog kruha
  • 200 ml umaka za pizzu
  • 200 g naribanog sira
  • salama po želji
  • sušeni origano za posipanje
  • maslinovo ulje

Slika nije dostupna Hrana i piće Iznenađenje! Napravite finu pizzu iz tave za samo 15 minuta

Priprema pizze na kruhu:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Bijeli kruh pokapajte s malo maslinova ulja. Premažite ga umakom za pizzu, pa na to dodajte naribani sir, salamu i druge sastojke po želji.
  3. Stavite zapeći u pećnicu na desetak minuta dok se kruh ne tostira, a sir ne rastopi.
  4. Poslužite toplo! Dobar tek!

Na kruh možete staviti različite sastojke poput komadića luka, rajčica, paprike i narezanih gljiva. Začiniti s artičokom iz konzerve, zelenim ili crnim maslinama. Dodati šunku, kulen, pršut ili slaninu.

Hrvatski "doktor za pizzu": 100 najboljih pizzerija u Lijepoj Našoj, Srbiji, Italiji... Dragan Maloševac - 8 Dragan s Ivanom, životnom suputnicom ❤️ Dragan Maloševac - 5 +15 Dragan Maloševac - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju