Imate li spremno tijesto, do pizze vas dijeli tek 15 minuta – a najbolje je od svega što vam ne treba ni pećnica. Najbolji izbor je tava od lijevanog željeza koja dugo i ravnomjerno zadržava toplinu, ali poslužit će i svaka druga. Ako imate tavu kojoj se ne lijepi dno tada vam ulje nije potrebno.

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro

Tijesto za pizzu možete kupiti u pekarnici, ili napraviti sami prema receptu Sandre Rončević, a potrebno vam je izdvojiti svega pola sata vremena.

Tijesto najprije razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi pa stavite u zagrijanu tavu. Tavu možete i nauljiti ako joj se dno lijepi. Pecite poklopljeno na umjerenoj vatri oko 3-4 minute. Pojavit će se mjehurići, a dno će samo lagano potamniti.

Okrenite tijesto na drugu stranu i pecite još dvije do tri minute.
Tijesto zatim premažite umakom od rajčice i drugim, omiljenim dodacima kao što su ribani sir, šunka, parmezan i povrćem poput paprike ili luka te prema želji pospite i listićima bosiljlka. Poklopite tavu, ugasite vatru i ostavite nekoliko minuta dok se sir ne rastopi, otprilike pet minuta.