Torta od limuna je vrlo osvježavajući i fini desert koji se može pripremiti u otprilike četrdesetak minuta. Sočnost joj daje ukusna baza na temelju ekstra djevičanskog maslinovog ulja, punomasnog mlijeka i jaja, ali i glazura od sirnog namaza, maslaca i šećera u prahu. 
Priprema torte bit će još lakša ako iskoristite već gotovu kremu od limuna za nadjev, odnosno takozvani lemon curd. Lemon curd možete napraviti i sami u svojem domu po receptu – ovdje – no imajte na umu da će priprema torte onda potrajati duže od pola sata.
Tortu od limuna savršen je desert ili međuobrok u bilo kojem dijelu godine. Poslužite ju dobro ohlađenu uz šalicu čaja ili kave. 
Sastojci za tortu od limuna:
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
 - 400 g šećera
 - 330 ml punomasnog mlijeka
 - 250 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 - 240 g brašna
 - 2 žlice naribane korice organskog limuna
 - 1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka
 - 1 čajna žličica praška za pecivo
 - ½ čajne žličice sode bikarbone
 - prstohvat soli
 
Sastojci za kremu:
- 300 g lemon curda
 
Sastojci za glazuru:
- 500 g šećera u prahu
 - 225 g sirnog namaza
 - 115 g maslaca
 - 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
 - 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
 - ½ čajne žličice naribane limunove korice
 
Priprema torte od limuna:
- Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.
 - U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, punomasno mlijeko, maslinovo ulje, limunov sok i limunovu koricu. Miješajte smjesu u mikseru oko dvije minute dok se sastojci ne povežu.
 - U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli.
 - Ručno umiješajte smjesu na bazi jaja u brašno i šećer.
 - Podijelite smjesu na dva jednaka dijela i prelijte u dva okrugla kalupa za torte koje ste prethodno namastili i/ili pobrašnili.
 - Pecite biskvite 20 do 25 minuta. Provjerite čačkalicom jesu li ispečeni do kraja, pa ih pustite da se ohlade.
 - Napravite glazuru s mikserom: istucite sirni namaz zajedno s maslacem oko pet minuta dok smjesa ne postane pahuljasta i lagana.
 - Dodajte šećer u prahu, limunov sok, limunovu koricu i ekstrakt limuna i nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.
 - Ohlađeni biskvit premažite s lemon curdom, poklopite s drugim biskvitom i bogato premažite glazurom.
 - Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!
 
 
    
        Njemačka krtica: Recept za genijalnu tortu od čokolade, banana i šlaga
        
                                                                                                
                
                    +0
                    
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            