Čokolada i kikiriki savršen su par. Ne čudi stoga što se ova kombinacija okusa može naći u brojnim desertima, kao i u ovoj torti koja se vrlo lako priprema i u vlastitom domu.

Za izradu torte od čokolade i kikirikija nije vam potrebno mnogo slastičarskog znanja niti alata. Želite li dobiti optimalne rezultate poslužite se glatkim maslacem od kikirikija koji će dati željenu teksturu kreme.

Tortu ukrasite komadićima slanih kikirikija, a po želji možete dodati i komadiće omiljene čokolade.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez pečenja: Prefini čokoladni kolači od samo 3 sastojka

Sastojci za biskvit:

  • 220 g brašna
  • 200 g smeđeg šećera
  • 200 g bijelog šećera
  • 225 ml mlaćenice
  • 150 ml biljnog ulja
  • 120 ml vruće vode
  • 115 g rastopljenog maslaca
  • 75 g tamnog kakaa u prahu
  • 2 velika jaja
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1,5 čajne žličice sode bikarbone

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez brašna i bijelog šećera: Recept za fine kekse koji će se posebno svidjeti ljubiteljima kikirikija

Sastojci za kremu:

  • 750 g šećera u prahu
  • 500 g maslaca od kikirkija
  • 450 g omekšanog maslaca
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 2-4 žlice mlijeka

Slika nije dostupna Hrana i piće Čokolada i kikiriki: Recept za jednostavan i sočan vikend-kolač bez brašna

Priprema torte od čokolade i kikirikija:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pomiješajte dobro suhe sastojke za biskvit u jednoj zdjeli: brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu.
  3. Dodajte jaja, ulje, rastopljeni maslac i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte. Smjesa će biti vrlo gusta.
  4. Postupno ulijevajte u smjesu mlaćenicu. Na kraju ulijte vruću vodu i dobro promiješajte.
  5. Podijelite smjesu na dva dijela te je stavite u kalup za torte koje ste prethodno namastili. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  6. Ohladite biskvite prije nego što ih premažete nadjevom.
  7. Za nadjev: pomiješajte običan maslac i maslac od kikirikija i mikserom izradite glatku kremu. Postupno dodajte šećer u prahu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ubacite ekstrakt vanilije i mlijeko i sve dobro promiješajte.
  8. Razrežite ohlađene biskvite po širini popola. Premažite kremu između svakog sloja pečenog biskvita te ih poslažite jedan na drugi.
  9. Stavite tortu u hladnjak da se stisne prije posluživanja.
  10. Ukrasite prženim komadićima kikirikija i narežite na kriške. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju