Sastojci za tortice od tikvica:
- 350 grama tikvica
- 60 grama sira ementalera
- 50 grama krušnih mrvica (Panko)
- 30 grama parmezana
- 2 žlice brašna
- 1 jaje
- ½ čajne žličice sušenog origana
- sol i papar po želji
- ulje za pečenje
Priprema tortica od tikvica:
- Naribajte tikvice i stavite ih u čist pamučni ručnik da ocijedite višak vode.
- Stavite ocijeđene i naribane tikvice u veliku zdjelu pa ih pomiješajte s naribanim sirom i jajem.
- U smjesu dodajte krušne mrvice i začine i sve dobro promiješajte.
- Rukama oblikujte tortice po želji od jedne do dvije žlice pripremljene smjese dok ne potrošite svu smjesu.
- Po želji ih možete pošpricati i s malo biljnog ulja.
- Slane tortice položite na papir za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.
- Ispeći ih možete u fritezi na vrući zrak, a za to će vam biti potrebno upola manje vremena.
- Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!