Sastojci:
350 grama tikvica
60 grama sira ementalera
50 grama krušnih mrvica (Panko)
30 grama parmezana
2 žlice brašna
1 jaje
½ čajne žličice sušenog origana
sol i papar po želji
ulje za pečenje

Pohane tikvice s parmezanom Hrana i piće Pohane tikvice s parmezanom: Savršen ljetni recept koji morate isprobati

Priprema:
1. Naribajte tikvice i stavite ih u čist pamučni ručnik da ocijedite višak vode.

2. Stavite ocijeđene i naribane tikvice u veliku zdjelu pa ih pomiješajte s naribanim sirom i jajem.

3. U smjesu dodajte krušne mrvice i začine i sve dobro promiješajte.

4. Rukama oblikujte tortice po želji od jedne do dvije žlice pripremljene smjese dok ne potrošite svu smjesu.

Palačinke Hrana i piće Prefino! Recept za palačinke s tikvicama, sirom i špekom

5. Po želji ih možete pošpricati i s malo biljnog ulja.

6. Slane tortice položite na papir za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.

7. Ispeći ih možete u fritezi na vrući zrak, a za to će vam biti potrebno upola manje vremena.

8. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju