Sastojci za tortice od tikvica:

  • 350 grama tikvica
  • 60 grama sira ementalera
  • 50 grama krušnih mrvica (Panko)
  • 30 grama parmezana
  • 2 žlice brašna
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • sol i papar po želji
  • ulje za pečenje

Pohane tikvice s parmezanom Hrana i piće Pohane tikvice s parmezanom: Savršen ljetni recept koji morate isprobati

Priprema tortica od tikvica:

  1. Naribajte tikvice i stavite ih u čist pamučni ručnik da ocijedite višak vode.
  2. Stavite ocijeđene i naribane tikvice u veliku zdjelu pa ih pomiješajte s naribanim sirom i jajem.
  3. U smjesu dodajte krušne mrvice i začine i sve dobro promiješajte.
  4. Rukama oblikujte tortice po želji od jedne do dvije žlice pripremljene smjese dok ne potrošite svu smjesu.
  5. Po želji ih možete pošpricati i s malo biljnog ulja.
  6. Slane tortice položite na papir za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.
  7. Ispeći ih možete u fritezi na vrući zrak, a za to će vam biti potrebno upola manje vremena.
  8. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju