Ostalo vam kod kuće starih kroasana? Napravite slatki složenac s njima po uzoru na puding od kruha. Riječ je o vrlo jednostavnom receptu za koji vam ne treba mnogo slastičarskog znanja, niti posebnih pomagala.

Želite li ovom desetu dodati posebnu dubinu okusa, grožđice što duže držite namočene u burbonu. Zbog upotrebe alkohola, ovaj se recept ne preporučuje mlađima od 18. godina.

Sastojci za slatki složenac od kroasana:

  • 625 ml vrhnja za šlag
  • 160 g grožđica
  • 150 g šećera
  • 125 ml burbona
  • 60 g badema
  • 6 kroasana
  • 3 jaja
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu za posluživanje
  • svježe bobičasto voće po želji za posluživanje
U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Slika nije dostupna Hrana i piće Najfiniji način da potrošite stari kruh: Recept za zapečena jaja sa sirom i gljivama

Priprema slatkog složenca od kroasana:

  1. Grožđice namočite u burbonu.
  2. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva. Prepolovite stare kroasane po pola i stavite ih peći oko 8 do 12 minuta u pećnicu dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade.
  3. Smanjite temperaturu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  4. Ocijedite grožđice od burbona pa ih stavite u veliku zdjelu te pomiješajte s vrhnjem za šlag, jajima, šećerom, ekstraktom vanilije i malo soli.
  5. Natrgajte tostirane kroasane na manje komade. Polovicu kroasana stavite na dno lima za pečenje. Prelijte preko njih pola smjese na bazi grožđica, jaja i vrhnja te posipajte polovicu narezanih badema.
  6. Preko toga dodajte ostatak tostiranih kroasana, ostatak kreme i bademe.
  7. Pecite složenac u zagrijanoj pećnici oko 45 do 50 minuta dok se termički ne obradi do kraja.
  8. Ispečeni složenac poslužite sa šećerom u prahu i svježim bobičastim voćem po želji. Dobar tek!

Nacionalni ponos: Pravi razlog zbog kojeg Francuzi ne jedu stari kruh Francuz Francuz ili baguette postao je jedan od simbola Francuske +0 Francuskom baguetteu teško je odoljeti