Jeste li ikada probali ražnjiće od lososa? Ova ukusna riba koja obiluje bjelančevinama i omega 3 masnim kiselinama može se marinirati ili odmah ispeći na roštilju nataknuta na drvene štapiće s povrćem po želji.

Losos se sjajno kombinira s kuminom – začinom slatkaste arome i pikantnog okusa. Ovaj spoj posebno će se svidjeti ljubiteljima „mesnijih“ zalogaja. Ispečene ražnjiće od lososa možete poslužiti uz kuhanu rižu, uz kruh ili salatu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Najbolji način za pripremu lososa? Savršenstvo iz pećnice gotovo za pola sata

Sastojci za ražnjiće od lososa:

  • 900 g lososa
  • 120 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice nasjeckane svježe mente
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
  • 2 čajne žličice slatke paprike u prahu
  • 1 čajna žličica morske soli
  • 1 limun
  • 1 čajna žličica kumina u prahu
  • ½ čajne žličice crnog kima
  • luk po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Za manje od pola sata: Recept za pečeni losos u prefinom umaku

Priprema ražnjića od lososa:

  1. Narežite losos na kocke otprilike iste veličine. Stavite ih u plastičnu vrećicu za zatvaračem.
  2. Napravite marinadu: u zdjeli pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje sa svježim peršinom, mentom i vlascem, slatkom paprikom, kuminom, crnim kimom i soli.
  3. Ulijte marinadu u vrećicu s lososom i stavite u hladnjak na barem dva sata.
  4. Marinirani losos nabodite na štapiće (dodajte komadiće luka po želji) te stavite peći na roštilj oko dvije do tri minute sa svake strane ovisno o debljini ribe.
  5. Poslužite ražnjiće s kriškama svježeg limuna. Dobar tek!

Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0 Srdele - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju