Jeste li ikada probali ražnjiće od lososa? Ova ukusna riba koja obiluje bjelančevinama i omega 3 masnim kiselinama može se marinirati ili odmah ispeći na roštilju nataknuta na drvene štapiće s povrćem po želji.
Losos se sjajno kombinira s kuminom – začinom slatkaste arome i pikantnog okusa. Ovaj spoj posebno će se svidjeti ljubiteljima „mesnijih“ zalogaja. Ispečene ražnjiće od lososa možete poslužiti uz kuhanu rižu, uz kruh ili salatu.
Sastojci za ražnjiće od lososa:
- 900 g lososa
- 120 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 2 žlice nasjeckane svježe mente
- 2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
- 2 čajne žličice slatke paprike u prahu
- 1 čajna žličica morske soli
- 1 limun
- 1 čajna žličica kumina u prahu
- ½ čajne žličice crnog kima
- luk po želji
Priprema ražnjića od lososa:
- Narežite losos na kocke otprilike iste veličine. Stavite ih u plastičnu vrećicu za zatvaračem.
- Napravite marinadu: u zdjeli pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje sa svježim peršinom, mentom i vlascem, slatkom paprikom, kuminom, crnim kimom i soli.
- Ulijte marinadu u vrećicu s lososom i stavite u hladnjak na barem dva sata.
- Marinirani losos nabodite na štapiće (dodajte komadiće luka po želji) te stavite peći na roštilj oko dvije do tri minute sa svake strane ovisno o debljini ribe.
- Poslužite ražnjiće s kriškama svježeg limuna. Dobar tek!
Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0