Sastojci za dvije osobe:
2 fileta lososa od 115 do 170 grama
2 žlice maslaca
2 češnja češnjaka
2 žlice meda
1 žlica umaka od soje
1 žlica ljutog umaka po želji
1 žlica limunova soka
¼ čajna žličica dimljene paprike
sol i papar po želji
Priprema:
1. Začinite filete lososa sa soli, paprom i dimljenom paprikom.
2. Pecite losos na zagrijanoj tavi oko četiri minute sa svake strane. Meso lososa vrlo je osjetljivo, pa pripazite kada ga okrećete.
3. Izvadite losos iz tave.
4. U istu tavu dodajte ostale namirnice: maslac, nasjeckani češnjak, med, umak od soje, ljuti umak i limunov sok. Miješajte dok se namirnice ne sljube.
5. Kuhajte umak oko pet minuta dok se lagano ne reducira.
6. Vratite losos u tavu i pustite da se zagrije u umaku koju minutu. Poslužite s rižom i povrćem po želji. Dobar tek!