Sastojci za dvije osobe:
2 fileta lososa od 115 do 170 grama
2 žlice maslaca
2 češnja češnjaka
2 žlice meda
1 žlica umaka od soje
1 žlica ljutog umaka po želji
1 žlica limunova soka
¼ čajna žličica dimljene paprike
sol i papar po želji

Priprema:
1. Začinite filete lososa sa soli, paprom i dimljenom paprikom.

Losos Hrana i piće Ručak od 5 sastojaka: Jednostavni trik za savršeni losos

2. Pecite losos na zagrijanoj tavi oko četiri minute sa svake strane. Meso lososa vrlo je osjetljivo, pa pripazite kada ga okrećete.

3. Izvadite losos iz tave.

4. U istu tavu dodajte ostale namirnice: maslac, nasjeckani češnjak, med, umak od soje, ljuti umak i limunov sok. Miješajte dok se namirnice ne sljube.

5. Kuhajte umak oko pet minuta dok se lagano ne reducira.

6. Vratite losos u tavu i pustite da se zagrije u umaku koju minutu. Poslužite s rižom i povrćem po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju