Tko kaže da odresci nisu dobra ideja za posluživanje na tulumima? Narežite li ih na manje kocke, dobit ćete svojevrsnu verziju ukusnog mesnog kanapea.
Ramstek je idealna vrsta mesa za ovaj recept. Narežite ga na komade veličine oko 2,5 centimetara, a poslužite sa sočnim umakom na bazi maslaca i češnjaka. Zadovoljstvo je zajamčeno.
Najbolje od svega? Jelo će biti gotovo za manje od 10 minuta.
Sastojci za kocke ramsteka s umakom:
- 450 g ramsteka
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica maslaca
- 2 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
- svježi peršin po želji za posluživanje
Priprema kocaka ramsteka s umakom:
- Narežite ramstek na kocke veličine oko 2,5 centimetara. Posolite ih i popaprite po želji.
- Zagrijte ulje u većoj tavi na umjerenoj temperaturi i prepržite meso sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Za to će vam biti potrebno nekoliko minuta.
- Uklonite tavu s vatre, dodajte maslac i nasjeckani češnjak u tavu i miješajte dok se maslac ne rastopi, a češnjak ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko jedna minuta.
- Poslužite s nasjeckanim svježim peršinom.
Nazovi pa ispeci: Dostava odležalih steakova za istinske ljubitelje mesa +4