Prženi kikiriki savršena je grickalica za gledanje televizije. Na tržištu se nalaze različite vrste aromatiziranih i prženih kikirikija. Ako još uvijek niste našli idealnu kombinaciju okusa za sebe, ne brinite. Kikiriki možete i sami ispržiti.

Kupite sirovi blanširani kikiriki i samostalno ga ispržite u pećnici sa slasnom kombinacijom omiljenih začina.
Mi vam donosimo recept za slatko-slane pržene kikirikije s medom.

Sastojci za prženi slatko-slani kikiriki:

  • 450 g sirovih blanširanih kikirikija
  • 80 g meda
  • 75 g šećera
  • 25 g krumpirova škroba
  • 15 g maslaca
  • 2,5 g soli
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Slika nije dostupna Hrana i piće Ovo morate probati: Recept za savršenu čoko tortu s kikirikijem

Priprema prženog slatko-slanog kikirikija:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Sirove blanširane kikirikije rasporedite na lim za pečenje i stavite tostirati oko 10 do 12 minuta.
  2. Izvadite kikiriki iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 150 Celzijevih stupnjeva.
  3. U zdjelici pomiješajte pola čajne žličice soli s 25 g šećera i stavite sa strane.
  4. U lončiću pomiješajte med, preostali šećer i sol, krumpirov škrob, ulje, ekstrakt vanilije i maslac. Kuhajte smjesu na laganoj vatri uz često miješanje dok se svi sastojci ne sljube i rastope. Za to će vam biti potrebno oko dvije minute.
  5. Prelijte dobivenu smjesu preko tostiranih kikirikija.
  6. Vratite kikiriki u pećnicu i pecite ih još oko 25 minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
  7. Prebacite tostirani kikiriki u zdjelu i pustite da se ohladi do kraja. Posipajte ih pripremljenom mješavinom soli i šećera. Dobar tek!

Prvo se tope, a onda žvaču: Najneobičnije grickalice koje možete isprobati i ponijeti na planinarenje Fruit Moons Fruit Moons su ručno rađeni od cjelovitog voća i orašastih plodova Fruit Moons su 100 posto prirodne grickalice +0 Nastaju dehidracijom voćnog pirea jabuke iz hrvatskih voćnjaka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju