Imate jako malo vremena, pun hladnjak hrane od jučer, a želite napraviti brzinski, svježi i ukusni ručak. Ako vam je poznata ova situacija, imamo odličnu ideju: Reciklirajte ostatke hrane i tako napravite ukusne specijalitete.

U trendu Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Kuća od soli, Lošinj, Airbnb - 7 Na osami Samo 10 metara od mora: Kućica od 30 kvadrata na Lošinju savršen je izbor za miran odmor

Osim što ćete uštedjeti, još ćete pokazati i svijest prema gladi u svijetu tako što je nećete bacati. Prema istraživanjima, u svijetu se baca više od polovice hrane, a samo u Europi se radi o nevjerojatnih 85 milijuna tona hrane godišnje.

Naša današnja ideja je idealna za sve one kojima je od nedjeljnog ručka ostalo malo pire-krumpira. U krumpir dodajte još nekoliko sastojaka koje zasigurno imate doma i za 15 minuta pripremite ukusni ručak.

Sastojci za popečke od pire-krumpira:

  • 300 g pire-krumpira
  • 1 jaje
  • 150 g parmezana
  • 150 g glatkog brašna
  • Sol, papar, kopar
  • Malo ulja po želji

Priprema popečaka od pire-krumpira:

  1. U pire-krumpir dodajte sve sastojke i dobro ih sjedinite, sve dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Ako nemate pire-krumpir, skuhajte krumpire, dodajte malo mlijeka i maslaca, napravite pire i pustite da se ohladi.
  3. Oblikujte popečke, svaki uvaljajte u brašno i pržite sa svake strane do zlatne boje.
  4. Poslužite ih kao glavno jelo uz umak na bazi vrhnja i češnjaka ili kao prilog omiljenom mesu.