Imate jako malo vremena, pun hladnjak hrane od jučer, a želite napraviti brzinski, svježi i ukusni ručak. Ako vam je poznata ova situacija, imamo odličnu ideju: Reciklirajte ostatke hrane i tako napravite ukusne specijalitete.
Osim što ćete uštedjeti, još ćete pokazati i svijest prema gladi u svijetu tako što je nećete bacati. Prema istraživanjima, u svijetu se baca više od polovice hrane, a samo u Europi se radi o nevjerojatnih 85 milijuna tona hrane godišnje.
Naša današnja ideja je idealna za sve one kojima je od nedjeljnog ručka ostalo malo pire-krumpira. U krumpir dodajte još nekoliko sastojaka koje zasigurno imate doma i za 15 minuta pripremite ukusni ručak.
Sastojci za popečke od pire-krumpira:
- 300 g pire-krumpira
- 1 jaje
- 150 g parmezana
- 150 g glatkog brašna
- Sol, papar, kopar
- Malo ulja po želji
Priprema popečaka od pire-krumpira:
- U pire-krumpir dodajte sve sastojke i dobro ih sjedinite, sve dok ne dobijete gustu smjesu.
- Ako nemate pire-krumpir, skuhajte krumpire, dodajte malo mlijeka i maslaca, napravite pire i pustite da se ohladi.
- Oblikujte popečke, svaki uvaljajte u brašno i pržite sa svake strane do zlatne boje.
- Poslužite ih kao glavno jelo uz umak na bazi vrhnja i češnjaka ili kao prilog omiljenom mesu.