Inspirirajte se meksičkom kuhinjom i poslužite pohane osliće u tortiljama s kriškama avokada i zelenom salatom. Imate li više vremena, avokado zgnječite i pomiješajte sa sokom limuna, sjeckanim ljutim papričicama, listićima korijandra i sitno sjeckanim rajčicama pa poslužite u tortiljama s ribom.
Sastojci za pohani oslić u tortiljama:
2 fileta oslića bez kože, oko 150 g svaki
2 žlice senfa
2 jaja
2 tortilje
zelena salata
zreli avokado
1/2 limuna
1 žličica češnjaka u prahu
sol, papar
maslinovo ulje
Za paniranje:
1/2 šalice krušnih mrvica (najbolje panko)
1 žlica peršina, sitno nasjeckanog
30 g parmezana, sitno naribanog
1 prstohvat soli
Priprema:
1. Pomiješajte sastojke za paniranje i dobro promiješajte da se sjedine. Jaja umutite u posudici.
2. Svaki filet ribe premažite senfom, posolite, popaprite i pospite češnjakom u prahu.
3. Filete uvaljajte u mrvice, zatim jaja pa ponovno u mrvice. Pržite u zagrijanom ulju 10-ak minuta.
4. Tortilje popržite na suhoj tavi sa obje strane i presavinite ih. Poprskajte ih maslinovim uljem i napunite salatom, kriškama avokada i prženom ribom. Poprskajte limunom i poslužite.
Gotovo za 10 minuta: Recept za božanstveni francuski tost s Nutellom