Inspirirajte se meksičkom kuhinjom i poslužite pohane osliće u tortiljama s kriškama avokada i zelenom salatom.
Imate li više vremena, avokado zgnječite i pomiješajte sa sokom limuna, sjeckanim ljutim papričicama, listićima korijandra i sitno sjeckanim rajčicama pa poslužite u tortiljama s ribom.
Sastojci za pohani oslić u tortiljama:
- 2 fileta oslića bez kože, oko 150 g svaki
- 2 žlice senfa
- 2 jaja
- 2 tortilje
- zelena salata
- zreli avokado
- 1/2 limuna
- 1 žličica češnjaka u prahu
- sol, papar
- maslinovo ulje
Za paniranje:
- 1/2 šalice krušnih mrvica (najbolje panko)
- 1 žlica peršina, sitno nasjeckanog
- 30 g parmezana, sitno naribanog
- 1 prstohvat soli
Priprema pohanog oslića:
- Pomiješajte sastojke za paniranje i dobro promiješajte da se sjedine. Jaja umutite u posudici.
- Svaki filet ribe premažite senfom, posolite, popaprite i pospite češnjakom u prahu.
- Filete uvaljajte u mrvice, zatim jaja pa ponovno u mrvice. Pržite u zagrijanom ulju 10-ak minuta.
- Tortilje popržite na suhoj tavi sa obje strane i presavinite ih. Poprskajte ih maslinovim uljem i napunite salatom, kriškama avokada i prženom ribom. Poprskajte limunom i poslužite.