Inspirirajte se meksičkom kuhinjom i poslužite pohane osliće u tortiljama s kriškama avokada i zelenom salatom.

Imate li više vremena, avokado zgnječite i pomiješajte sa sokom limuna, sjeckanim ljutim papričicama, listićima korijandra i sitno sjeckanim rajčicama pa poslužite u tortiljama s ribom.

Sastojci za pohani oslić u tortiljama:

  • 2 fileta oslića bez kože, oko 150 g svaki
  • 2 žlice senfa
  • 2 jaja
  • 2 tortilje
  • zelena salata
  • zreli avokado
  • 1/2 limuna
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Za paniranje:

  • 1/2 šalice krušnih mrvica (najbolje panko)
  • 1 žlica peršina, sitno nasjeckanog
  • 30 g parmezana, sitno naribanog
  • 1 prstohvat soli

Priprema pohanog oslića:

  1. Pomiješajte sastojke za paniranje i dobro promiješajte da se sjedine. Jaja umutite u posudici.
  2. Svaki filet ribe premažite senfom, posolite, popaprite i pospite češnjakom u prahu.
  3. Filete uvaljajte u mrvice, zatim jaja pa ponovno u mrvice. Pržite u zagrijanom ulju 10-ak minuta.
  4. Tortilje popržite na suhoj tavi sa obje strane i presavinite ih. Poprskajte ih maslinovim uljem i napunite salatom, kriškama avokada i prženom ribom. Poprskajte limunom i poslužite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju