Inspirirajte se meksičkom kuhinjom i poslužite pohane osliće u tortiljama s kriškama avokada i zelenom salatom. Imate li više vremena, avokado zgnječite i pomiješajte sa sokom limuna, sjeckanim ljutim papričicama, listićima korijandra i sitno sjeckanim rajčicama pa poslužite u tortiljama s ribom.

Sastojci za pohani oslić u tortiljama:

2 fileta oslića bez kože, oko 150 g svaki
2 žlice senfa
2 jaja
2 tortilje
zelena salata
zreli avokado
1/2 limuna
1 žličica češnjaka u prahu
sol, papar
maslinovo ulje

Za paniranje:

1/2 šalice krušnih mrvica (najbolje panko)
1 žlica peršina, sitno nasjeckanog
30 g parmezana, sitno naribanog
1 prstohvat soli


Priprema:

1. Pomiješajte sastojke za paniranje i dobro promiješajte da se sjedine. Jaja umutite u posudici.

2. Svaki filet ribe premažite senfom, posolite, popaprite i pospite češnjakom u prahu.

3. Filete uvaljajte u mrvice, zatim jaja pa ponovno u mrvice. Pržite u zagrijanom ulju 10-ak minuta.

4. Tortilje popržite na suhoj tavi sa obje strane i presavinite ih. Poprskajte ih maslinovim uljem i napunite salatom, kriškama avokada i prženom ribom. Poprskajte limunom i poslužite.

Gotovo za 10 minuta: Recept za božanstveni francuski tost s Nutellom Francuski tost - 4 Francuski tost - 3 Francuski tost - 2 +1 Francuski tost - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju