Mousse, pjena, krema ili oblaci od krumpira neki su od naziva za najkremastiji pire od krumpira koji možete napraviti, a popularizirao ga je slavni chef Ferran Adrià. Radi se o pireu za koji će vam trebati sifon, odnosno boca za pripremu šlaga. Valja imati na umu da kod pripreme pirea pomoću boce za šlag smjesa koju ulijevate u bocu treba biti tekuća. 

Sastojci za pjenu od krumpira:

150 ml mlijeka
25 g maslaca
1 g soli
1 g muškatnog oraščića
250 g brašnastih krumpira
50 ml vode od kuhanja krumpira

Priprema:

1. Krumpir ogulite, skuhajte ga u slanoj vodi dok ne omekša i procijedite.

2. Pomiješajte krumpir s vrućim mlijekom, vodom od kuhanja krumpira i maslacem pa ga zgnječite. Začinite muškatnim oraščićem i solju i ulijte u sifon za šlag od 0,5 l. Budite oprezni jer će s sifon zagrijati pa koristite rukavice ili krpu da se zaštitite od topline.

3. Zatvorite bocu za šlag, napunite je patronom, snažno protresite i istisnite kremu od krumpira. Poslužite odmah.

U nastavku možete pogledati i video kako pripremiti kremu od krumpira na način chefa Erica Riperta. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju