Sastojci za pileće okruglice:
450 grama mljevene piletine
50 grama naribanog parmezana
1 jaje
4 češnja češnjaka
4 žlice sušenih rajčica u ulju
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
sol i papar po želji
biljno ulje

Sastojci za umak:

250 ml slatkog vrhnja
1 žlica koncentrata rajčice

Mesne okruglice trebaju biti sočne i dobro začinjene Hrana i piće Najveća greška zbog koje nam mesne okruglice ispadaju loše

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, jaja, sitno nasjeckani češnjak i komadiće sušenih rajčica, svježi bosiljak te parmezan. Posolite i popaprite po želji.

2. Od dobivene smjese oblikujte manje kuglice.

3. Pecite ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne budu termički obrađene do kraja.

4. U tavu dodajte vrhnje i koncentrat rajčice, dobro promiješajte i prokuhajte zajedno s kuglicama desetak minuta dok se umak ne reducira i okusi ne sljube. Po potrebi možete dodati sol i papar i u umak.

5. Poslužite s tjesteninom po želji i sezonskom salatom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju