Sastojci za pileće okruglice:
450 grama mljevene piletine
50 grama naribanog parmezana
1 jaje
4 češnja češnjaka
4 žlice sušenih rajčica u ulju
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
sol i papar po želji
biljno ulje
Sastojci za umak:
250 ml slatkog vrhnja
1 žlica koncentrata rajčice
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, jaja, sitno nasjeckani češnjak i komadiće sušenih rajčica, svježi bosiljak te parmezan. Posolite i popaprite po želji.
2. Od dobivene smjese oblikujte manje kuglice.
3. Pecite ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne budu termički obrađene do kraja.
4. U tavu dodajte vrhnje i koncentrat rajčice, dobro promiješajte i prokuhajte zajedno s kuglicama desetak minuta dok se umak ne reducira i okusi ne sljube. Po potrebi možete dodati sol i papar i u umak.
5. Poslužite s tjesteninom po želji i sezonskom salatom. Dobar tek!