Sastojci za pileće okruglice:
450 grama mljevene piletine
50 grama naribanog parmezana
1 jaje
4 češnja češnjaka
4 žlice sušenih rajčica u ulju
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
sol i papar po želji
biljno ulje

Sastojci za umak:

250 ml slatkog vrhnja
1 žlica koncentrata rajčice

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Slika nije dostupna Hrana i piće Najveća greška zbog koje nam mesne okruglice ispadaju loše

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, jaja, sitno nasjeckani češnjak i komadiće sušenih rajčica, svježi bosiljak te parmezan. Posolite i popaprite po želji.

2. Od dobivene smjese oblikujte manje kuglice.

3. Pecite ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne budu termički obrađene do kraja.

4. U tavu dodajte vrhnje i koncentrat rajčice, dobro promiješajte i prokuhajte zajedno s kuglicama desetak minuta dok se umak ne reducira i okusi ne sljube. Po potrebi možete dodati sol i papar i u umak.

5. Poslužite s tjesteninom po želji i sezonskom salatom. Dobar tek!