Uvijek isprobavajte hranu dok kuhate, jedan je od najčešćih savjeta svjetski poznatih kuhara. Okus ćete, naime, bolje razviti u jelu ako ga prilagođavate tijekom termičke obrade. Katkad će malo soli, šećera ili koja kap limunova soka učiniti čudo za krajnji rezultat.

Slika nije dostupna Hrana i piće Tko je za brzinski ručak? Recept za sočne ćufte s umakom od pistacija

No to je savjet na koji zaboravljamo kad pripremamo mesne okruglice ili čak mesnu štrucu. Nije poželjno isprobavati smjesu napravljenu od mljevenog svježeg mesa, sirovih jaja i sličnih namirnica pa je začinjavati odokativnom metodom i nadati se najboljem.

To je pogrešno.

Kad pripremate smjesu za mesne okruglice, štrucu ili čak pljeskavice otrgnite jedan komadić, ispecite ga na tavi i isprobajte. Ako smjesi nedostaje soli ili začinskog bilja, prilagodite okuse, pa tek onda oblikujte ostatak smjese i pripremite na željeni način.

Slika nije dostupna Hrana i piće Božićne mesne okruglice: Recept bez kojeg ne mogu proći blagdani u Švedskoj

Najvažnije je kod pripreme mesnih okruglica odabrati pravu vrstu mesa. Više okusa i sočnosti dobit ćete ako upotrijebite masnije komade svinjetine, junetine ili janjetine. S druge strane, izbjegavajte pripremu mesnih okruglica od piletine ili puretine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju