Ako ste putovali Španjolskom i uživali u njihovoj domaćoj kuhinji, sigurno ste naišli na pil pil umak. Riječ je o vrlo jednostavnom, ali ukusnom umaku koji se sastoji od maslinova ulja, češnjaka i čili papričica.

Pil pil umak sjajno se sljubljuje s ribom i plodovima mora, pa ne čudi što se obično poslužuje u toj kombinaciji. Mi vam donosimo recept za brze kozice u pil pil umaku.

Najbolje od svega? Nakon što očistite kozice ili kupite očišćene za pripremu ovog jela bit će vam potrebno svega 10 minuta. Pil pil kozice možete poslužiti na salati, na tortiljama ili s običnim kruhom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Tko je za kozice? Recept za brzopotezni zdravi ručak pun okusa

Sastojci za pil pil kozice:

  • 180 g svježih očišćenih kozica
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 čajne žličice dimljene slatke paprike u prahu
  • 1 čajna žličica čili pahuljica
  • ½ limuna
  • prstohvat soli
  • šaka svježih listića peršina

Slika nije dostupna Hrana i piće Zlatno pravilo savršene buzare: Recept zbog kojeg jedva čekamo zaprljati prste

Priprema pil pil kozica:

  1. Zagrijte ulje u tavi na umjerenoj temperaturi.
  2. Češnjak narežite na tanke kriške.
  3. Prepirjajte kozice i češnjak u ulju oko tri minute dok kozice ne dobiju lijepu ružičastu boju sa svih strana.
  4. Dodajte čili pahuljice, slatku dimljenu papriku i prstohvat soli. Promiješajte i termički obrađujte sve zajedno još jednu minutu.
  5. Uklonite kozice s vatre, posipajte ih s nasjeckanim svježim peršinom i nešto limuna. Dobar tek!

Hrana za zdravo srce: 5 namirnica koje čiste krvne žile Avokado Žitarice - 3 Češnjak - 5 +3 Češnjak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju