Pečena piletina i kupus sjajan su gastronomski par. Mi vam predlažemo recept za pečeni pileći zabatak uz koji se poslužuje kremasti pirjani kupus.

Možete upotrijebiti bilo koji dio pileta za ovaj recept – no ako to učinite, ne zaboravite prilagoditi i vrijeme termičke obrade.

Najbolji način da provjerite je li meso pečeno jest pomoću kuhinjskog termometra. Piletina će biti pečena kada temperatura u najdebljem dijelu mesa dosegne 73 Celzijeva stupnja.

Ako niste ljubitelj curryja u prahu, zamijeniti ga možete i nekim drugim začinom. Po želji možete dodati malo kajenskog papra ili čilija u prahu.

Sastojci:

  • 4 pileća zabatka s kostima
  • 250 ml punomasnog kokosova mlijeka iz konzerve
  • 1 manja glavica svježeg kupusa
  • 1 luk
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1 žlica curryja u prahu
  • 1 čajna žličica dimljene paprike u prahu
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Začinite pileće zabatke solju, paprom i dimljenom paprikom u prahu.
  2. Zagrijte malo ulja u tavi od lijevanog željeza.
  3. Zapecite piletinu samo s jedne strane – na dno vrućeg ulja stavite dio prekriven pilećom kožom. Pecite piletinu oko pet do sedam minuta, dok kožica ne postane hrskava i zlatnosmeđe boje.
  4. Izvadite piletinu iz tave i stavite je sa strane.
  5. Na preostaloj masnoći prepirjajte nasjeckani luk i češnjak. Pirjajte dvije do tri minute.
  6. Dodajte kupus narezan na trakice. Posolite i popaprite sve zajedno.
  7. Pirjajte kupus oko pet minuta dok ne omekša.
  8. Začinite povrće curryjem u prahu i sve zajedno podlijte kokosovim mlijekom.
  9. Na vrh kupusa stavite pileće zabatke i stavite sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta, odnosno dok se piletina termički ne obradi do kraja.
  10. Poslužite ovako pečenu piletinu i kupus s rižom ili nekim drugim prilogom po želji. Dobar tek!
U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Prisiljeno zelje i još 4 super recepta koja moraju probati svi ljubitelji kupusa Kupus voli niske temperature i dugo će ostati svjež Odrezak od kupusa Krpice sa zeljem +0 Prisiljeno zelje vrlo je jednostavno, a ukusno varivo s kupusom