Da biste uživali u sočnom odresku s finim umakom od gljiva, ne morate otići u restoran. Možete ga pripremiti i kod kuće koristeći se malim trikovima chefova.

Odaberite kvalitetan komad mesa i pustite da dosegne sobnu temperaturu prije nego što ga stavite na zagrijanu tavu. Na raspolaganju vam je sve od ramsteka i New York stripa do T-bonea i rib-eyea.

Ispecite meso u tavi prema željenim preferencijama, a potom iskoristite istu tavu za pripremu ukusnog umaka. Ostaci od pečenja mesa podarit će umaku dodatnu dozu okusa.

Sastojci za odrezak s umakom od gljiva:

  • 2 juneća odreska po želji
  • 250 ml mesnog temeljca
  • 225 g šampinjona
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica mediteranske mješavine začina
  • biljno ulje za pirjanje

Priprema odreska s umakom od gljiva:

  1. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu ispecite odreske. Ovisno o debljini odreska i željenom stupnju pečenosti meso ćete trebati termički obrađivati između 8 i 12 minuta.
  2. Kada je meso pečeno, uklonite ga s tave i pokrijte aluminijskom folijom.
  3. U istoj tavi rastopite maslac i dodajte narezane šampinjone. Pirjajte ih dok ne omekšaju, oko pet minuta.
  4. Dodajte brašno, dobro promiješajte i pustite da se okusi sljube oko jedne minute.
  5. Potom podlijte mesnim temeljcem. Miješajte dok se umak ne zgusne i dok ne uklonite sve eventualne grudice.
  6. Posolite i popaprite te začinite mediteranskom mješavinom začina.
  7. Poslužite umak preko pečenih odrezaka. Dobar tek!

3 pomoćnika uz koje crveno meso više nikada neće ispasti tvrdo i žilavo +0 Meso

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju