Nemoguća pita je toliko jednostavna za pripremu da ju je gotovo „nemoguće zeznuti“. Potječe iz SAD-a, a omiljena je i u Australiji, gdje se tradicionalno poslužuje uz kavu i kuglicu sladoleda. ž

Dobro je imati na umu da će se pita dići tijekom pečenja, a zatim pasti nakon što se počne hladiti. Kako biste je lakše narezali, prije posluživanja je možete ostaviti u hladnjaku da se stisne. Iako se najčešće priprema s kokosom, nemoguća pita omiljena je i s jabukama, limunom pa čak i povrćem, poput špinata i blitve.

Sastojci za nemoguću pitu:

  • 4 jaja
  • 3/4 šalice šećera
  • 4 žlice omekšanog maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 šalice brašna
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 šalica komadića kokosa

Priprema nemoguće pite: 

  1. Jaja, šećer, maslac i vaniliju umutite mikserom. Dodajte muškatni oraščić, brašno i mlijeko pa izmiksajte. Žlicom umiješajte kokos.
  2. Posudu za pečenje namastite i ulijte smjesu. Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzija oko 55 minuta. Čačkalicom provjerite je li gotova pa je izvadite da se hladi. Režite je tek kada se ohladi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju