Nemoguća pita je toliko jednostavna za pripremu da ju je gotovo „nemoguće zeznuti“. Potječe iz SAD-a, a omiljena je i u Australiji, gdje se tradicionalno poslužuje uz kavu i kuglicu sladoleda. ž

Dobro je imati na umu da će se pita dići tijekom pečenja, a zatim pasti nakon što se počne hladiti. Kako biste je lakše narezali, prije posluživanja je možete ostaviti u hladnjaku da se stisne. Iako se najčešće priprema s kokosom, nemoguća pita omiljena je i s jabukama, limunom pa čak i povrćem, poput špinata i blitve.

Sastojci za nemoguću pitu:

  • 4 jaja
  • 3/4 šalice šećera
  • 4 žlice omekšanog maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 šalice brašna
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 šalica komadića kokosa

Priprema nemoguće pite: 

  1. Jaja, šećer, maslac i vaniliju umutite mikserom. Dodajte muškatni oraščić, brašno i mlijeko pa izmiksajte. Žlicom umiješajte kokos.
  2. Posudu za pečenje namastite i ulijte smjesu. Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzija oko 55 minuta. Čačkalicom provjerite je li gotova pa je izvadite da se hladi. Režite je tek kada se ohladi.