Jedu vam se lazanje, ali ne želite pripremati tradicionalni talijanski složenac od tjestenine, mljevenog mesa, sira i rajčica? Nema problema, sve ove okuse sljubite u gustu i zasitnu juhu.
Lazanje juha je napravljena na temelju rajčica i pilećeg temeljca, a obogaćena klasičnom tjesteninom za lazanje, mljevenom junetinom i s tri vrste različitog sira.
Cijelo jelo možete napraviti u jednom loncu, a za pripremu će vam biti potrebno 40-ak minuta.
Sastojci za lazanje juhu:
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 1 velika konzerva rajčica od 800 g
- 450 g mljevene junetine
- 220 g sira ricotta
- 100 g mozzarelle
- 30 g naribanog parmezana
- 3 češnjaka
- 1 luk
- 1 žlica koncentrata rajčice
- ½ čajne žličice sušenog ružmarina
- ½ čajne žličice sušenog origana
- ½ čajne žličice čilija u prahu
- sol i papar po želji
- biljno ulje za pirjanje
- svježi bosiljak za posluživanje
Priprema lazanje juhe:
- Zagrijte malo ulja u većem loncu, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
- Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
- Dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i pirjajte 1-2 minute.
- U lonac dodajte mljevenu junetinu, sol, papar, sušeni origano, ružmarin i čili. Pirjajte uz povremeno miješanje dok meso ne dobije lijepu smeđu boju.
- Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i rajčicama iz konzerve. Kada juha zavrije ubacite natrgane listove za lazanje i kuhajte dok tjestenina ne bude termički obrađena do kraja.
- Pomiješajte ricottu, parmezan i mozzarellu u jednu smjesu i stavite sa strane.
- Juhu poslužite s žlicom sirne mješavine i svježim listićima bosiljka. Dobar tek!
Tajne savršenih fritula: Česte pogreške zbog kojih nam ne uspijevaju kako bismo htjeli +0