Jedu vam se lazanje, ali ne želite pripremati tradicionalni talijanski složenac od tjestenine, mljevenog mesa, sira i rajčica? Nema problema, sve ove okuse sljubite u gustu i zasitnu juhu.

Lazanje juha je napravljena na temelju rajčica i pilećeg temeljca, a obogaćena klasičnom tjesteninom za lazanje, mljevenom junetinom i s tri vrste različitog sira.

Cijelo jelo možete napraviti u jednom loncu, a za pripremu će vam biti potrebno 40-ak minuta.

Sastojci za lazanje juhu:

  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 1 velika konzerva rajčica od 800 g
  • 450 g mljevene junetine
  • 220 g sira ricotta
  • 100 g mozzarelle
  • 30 g naribanog parmezana
  • 3 češnjaka
  • 1 luk
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • ½ čajne žličice sušenog ružmarina
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • ½ čajne žličice čilija u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje
  • svježi bosiljak za posluživanje

Priprema lazanje juhe:

  1. Zagrijte malo ulja u većem loncu, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
  2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
  3. Dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i pirjajte 1-2 minute.
  4. U lonac dodajte mljevenu junetinu, sol, papar, sušeni origano, ružmarin i čili. Pirjajte uz povremeno miješanje dok meso ne dobije lijepu smeđu boju.
  5. Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i rajčicama iz konzerve. Kada juha zavrije ubacite natrgane listove za lazanje i kuhajte dok tjestenina ne bude termički obrađena do kraja.
  6. Pomiješajte ricottu, parmezan i mozzarellu u jednu smjesu i stavite sa strane.
  7. Juhu poslužite s žlicom sirne mješavine i svježim listićima bosiljka. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju