Jaja su odličan izbor za doručak, ručak ili večeru bez obzira na to preferirate li ih kuhana, pečena ili poširana. Riječ je o namirnici punoj bjelančevina, ali i brojnih drugih hranjivih tvari koje dobro zasićuju organizam i čine ga snažnijim.

Jaja na kajganu klasičan su recept u brojnim hrvatskim domaćinstvima. Uz nekoliko manjih preinaka moguće je napraviti još finiji, kremastiji i zdraviji obrok.

Jaja Hrana i piće Najkremastija koja postoji: Trik za božanstvenu kajganu koju bismo mogli jesti svaki dan

Sastojci:
4 velika jaja
100 grama svježih listića špinata
50 ml kokosova mlijeka (iz konzerve)
1 češanj češnjaka
1 čajna žličica naribane svježe kurkume (ili pola žličice kurkume u prahu)
sol i papar po želji
1 žlica kokosova ulja

Priprema:
1. Rastopite na tavi kokosovo ulje.

Veganski omlet od brašna od slanutka Hrana i piće Recept za fini "omlet" u koji ne idu jaja ni kap mlijeka

2. Na kokosovu ulju prepirjajte sitno nasjeckani češnjak oko pola minute.

3. U velikoj zdjeli istucite jaja s kokosovim mlijekom i kurkumom da dobijete jednoličnu smjesu.

4. Prelijte smjesu preko češnjaka i pecite uz stalno miješanje oko pet do osam minuta na vrlo laganoj temperaturi.

5. Pri kraju termičke obrade dodajte svježe listiće špinata da povenu u jajima.

6. Posolite i popaprite sve zajedno po želji.

7. Poslužite na kriški tostiranog kruha. Dobar tek!