Jaja su odličan izbor za doručak, ručak ili večeru bez obzira na to preferirate li ih kuhana, pečena ili poširana. Riječ je o namirnici punoj bjelančevina, ali i brojnih drugih hranjivih tvari koje dobro zasićuju organizam i čine ga snažnijim. 
Jaja na kajganu klasičan su recept u brojnim hrvatskim domaćinstvima. Uz nekoliko manjih preinaka moguće je napraviti još finiji, kremastiji i zdraviji obrok. 
Sastojci: 
4 velika jaja 
100 grama svježih listića špinata
50 ml kokosova mlijeka (iz konzerve)
1 češanj češnjaka
1 čajna žličica naribane svježe kurkume (ili pola žličice kurkume u prahu)
sol i papar po želji 
1 žlica kokosova ulja 
Priprema: 
1.	Rastopite na tavi kokosovo ulje. 
2.	Na kokosovu ulju prepirjajte sitno nasjeckani češnjak oko pola minute. 
3.	U velikoj zdjeli istucite jaja s kokosovim mlijekom i kurkumom da dobijete jednoličnu smjesu. 
4.	Prelijte smjesu preko češnjaka i pecite uz stalno miješanje oko pet do osam minuta na vrlo laganoj temperaturi. 
5.	Pri kraju termičke obrade dodajte svježe listiće špinata da povenu u jajima. 
6.	Posolite i popaprite sve zajedno po želji.
7.	Poslužite na kriški tostiranog kruha. Dobar tek! 

              
              
              
                
                
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            