Jalapeño poppers  popularno su američko predjelo koje nestaje u trenu bez obzira na to u kojoj je prilici posluženo.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Obično se jalapeño papričice pune krem sirom, paniraju i prže u dubokom ulju ili se zapeku, ali ovaj je recept varijacija hit zalogaja – bez pohanja, ali sa slaninom. Okus papričice i kremasti sir i dalje su tu, kao i hrskavost koju sada daje zapečena slanina. Za ovakve jalapeño poppers trebaju vam samo 3 sastojka i manje od 30 minuta.

Jalapeño poppers možete prilagoditi svom ukusu dodavanjem sastojaka ili začina u sir kojim punite paprike. Želite li više ljutine, jednostavno ostavite nešto sjemenki u papričicama. Slobodno možete računati da je količina iz recepta za jednu osobu, iako je službeno za dvije. Da, toliko su dobri, pa imajući to na umu množite količinu sastojaka s brojem ljudi koji trebate nahraniti.

Uz vruće jalapeño poppers dobro će ići umaci poput ranch dressinga ili kiselog vrhnja, rastopljenog sira ili šalše.

Sastojci za jalapeño poppers:

  • 4 jalapeño paprike
  • 8 kriški slanine
  • 225 g krem sira

Priprema jalapeño poppersa:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Papričice prerežite na pola po duljini i izvadite sjemenke.
  3. Ravnomjerno rasporedite krem sir u polovice paprika.
  4. Svaku polovicu omotajte slaninom.
  5. Papričice omotane slaninom složite na lim za pečenje i pecite 20 minuta, dok slanina ne dobije lijepu boju i paprika ne omekša.

5 recepata koje moraju probati svi pravi ljubitelji paprika Ajvar se radi od paprika Tjestenina s piletinom i paprikom Svježe paprike su pravo vrelo zdravlja +0 Punjene paprike popularno su jelo svakoga ljeta