Jalapeño poppers popularno su američko predjelo koje nestaje u trenu bez obzira na to u kojoj je prilici posluženo.
Obično se jalapeño papričice pune krem sirom, paniraju i prže u dubokom ulju ili se zapeku, ali ovaj je recept varijacija hit zalogaja – bez pohanja, ali sa slaninom. Okus papričice i kremasti sir i dalje su tu, kao i hrskavost koju sada daje zapečena slanina. Za ovakve jalapeño poppers trebaju vam samo 3 sastojka i manje od 30 minuta.
Jalapeño poppers možete prilagoditi svom ukusu dodavanjem sastojaka ili začina u sir kojim punite paprike. Želite li više ljutine, jednostavno ostavite nešto sjemenki u papričicama. Slobodno možete računati da je količina iz recepta za jednu osobu, iako je službeno za dvije. Da, toliko su dobri, pa imajući to na umu množite količinu sastojaka s brojem ljudi koji trebate nahraniti.
Uz vruće jalapeño poppers dobro će ići umaci poput ranch dressinga ili kiselog vrhnja, rastopljenog sira ili šalše.
Sastojci za jalapeño poppers:
- 4 jalapeño paprike
- 8 kriški slanine
- 225 g krem sira
Priprema jalapeño poppersa:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Papričice prerežite na pola po duljini i izvadite sjemenke.
- Ravnomjerno rasporedite krem sir u polovice paprika.
- Svaku polovicu omotajte slaninom.
- Papričice omotane slaninom složite na lim za pečenje i pecite 20 minuta, dok slanina ne dobije lijepu boju i paprika ne omekša.
5 recepata koje moraju probati svi pravi ljubitelji paprika +0