Brownieji se obično peku u kockastom limu za pečenje, a ovisno o udjelu masnoća, dijele se na dvije osnovne vrste – čvršću verziju i onu s mekšom ili čak tekućom sredinom. U nastavku pročitajte recept za kolače "mekog srca". 

Sastojci za brownieje:

  • 250 g  šećera
  • 225 g tamne čokolade
  • 170 g rastopljenog maslaca
  • 100 g brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • 2 jaja
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema brownieja:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopite čokoladu.
  3. Mikserom istucite rastopljeni maslac i šećer u gustu smjesu.
  4. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije pa sve zajedno miksajte još nekoliko minuta. Umiješajte u smjesu rastopljenu čokoladu. Nemojte stavljati vruću čokoladu u smjesu, već je lagano ohladite prije dodavanja.
  5. Prosijajte brašno, kakao i sol u smjesu te špatulom lagano pomiješajte sve sastojke.
  6. Prebacite smjesu u kalup veličine 20 x 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje i stavite u pećnicu na 20 do 25 minuta, ovisno o tome koliko želite da sredina kolača bude tekuća.
  7. Poslužite s kuglicom sladoleda i/ili voćem po želji. Dobar tek!

Legendarni cannoli: Slatki simbol Sicilije čiji oblik nije slučajan Cannoli - 1 Cannoli - 5 Cannoli - 3 +1 Cannoli - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju