Brownieji se obično peku kockastom limu za pečenje, a ovisno o udjelu masnoća dijele se na dvije osnovne vrste – zbitu brašnastu verziju i onu s pomalo gnjecavom i tekućom sredinom.

Donosimo vam recept za potonju verziju koja se topi u ustima.

Sastojci:
250 grama šećera
225 grama tamne čokolade
170 grama rastopljenog maslaca
100 grama brašna
30 grama kakaa u prahu
2 jaja
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Čokoladni brownieji Hrana i piće Samo 3 sastojka! Najlakši recept za prefine brownieje sa slasnom Nutellom

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopite čokoladu.

3. Mikserom istucite rastopljeni maslac i šećer u gustu smjesu.

4. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije pa sve zajedno miksajte još par minuta.

5. Umiješajte u smjesu rastopljenu čokoladu. Nemojte stavljati vruću čokoladu u smjesu već je lagano ohladite prije dodavanja.

6. Prosijajte brašno, kakao i sol u smjesu te špatulom lagano pomiješajte sve sastojke.

Cheesecake brownie Hrana i piće Cheesecake brownie: Recept za savršeni tris čokolade, sira i malina

7. Prebacite smjesu u kalup veličine 20x20 cm u koji ste obložili papirom za pečenje i stavite u pećnicu na 20 do 25 minuta ovisno o tome koliko želite da sredina kolača bude tekuća.

8. Poslužite s kuglicom sladoleda i/ili voćem po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju