Krema od mascarponea idealan je dodatak ljetnim poslasticama – bilo palačinkama ili u kombinaciji sa sezonskim voćem. Isprobajte je u društvu tamnih palačinki od kakaa uz dodatak višanja iz kompota. Umjesto palačinki, uz slasnu kremu u još bržoj verziji ljetnog deserta poslužit će i keksi ili piškote. 

Sastojci za crne palačinke s kremom od mascarponea:

Krema od mascarponea:

  • 250 g mascarponea
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • korica 1/2 limuna
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Palačinke:

  • 150 ml mlijeka
  • 2 velika jaja
  • 300 g brašna
  • 400 ml mineralne vode
  • 50 g kakaa
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • višnje iz kompota

Priprema crnih palačinki s kremom od mascarponea: 

  1. Vrhnje za šlag ostavite u zamrzivaču 10 minuta prije pripreme. Miksajte ga sa šećerom dok ne dobijete šlag. Mascarpone kratko izmiksajte s ekstraktom vanilije i naribanom koricom limuna pa pomiješajte s tučenim vrhnjem i prebacite u hladnjak.
  2. Jaja posolite i izmiješajte pa im postupno dodajte mlijeko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smjesu za palačinke bez grudica.
  3. Zagrijte ulje na tavi pa od smjese ispecite palačinke. Kada se ohlade, napunite ih smjesom od mascarponea i višnjama iz kompota pa poslužite.

Luška popara: Specijalitet koji čuva mirise i okuse tradicije Crnog otoka Restoran Nautika - 3 Restoran Nautika - 5 Restoran Nautika - 2 +17 Restoran Nautika - 10