Krema od mascarponea idealan je dodatak ljetnim poslasticama – bilo palačinkama ili u kombinaciji sa sezonskim voćem. Isprobajte je u društvu tamnih palačinki od kakaa uz dodatak višanja iz kompota. Umjesto palačinki, uz slasnu kremu u još bržoj verziji ljetnog deserta poslužit će i keksi ili piškote. 

Sastojci za crne palačinke s kremom od mascarponea:

Krema od mascarponea:

250 g mascarponea
250 ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
korica 1/2 limuna
1 žlica ekstrakta vanilije

Palačinke:

150 ml mlijeka
2 velika jaja
300 g brašna
400 ml mineralne vode
50 g kakaa
prstohvat soli

ulje za prženje
višnje iz kompota

Priprema: 

1. Vrhnje za šlag ostavite u zamrzivaču 20 minuta prije pripreme. Miksajte ga sa šećerom dok ne dobijete šlag. Mascarpone kratko izmiksajte s ekstraktom vanilije i naribanom koricom limuna pa pomiješajte s tučenim vrhnjem i prebacite u hladnjak.

2. Jaja posolite i izmiješajte pa im postupno dodajte mlijeko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smjesu za palačinke bez grudica.

3. Zagrijte ulje na tavi pa od smjese ispecite palačinke. Kada se ohlade, napunite ih smjesom od mascarponea i višnjama iz kompota pa poslužite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju