Donosimo vam recept za našu verziju čokoladne torte iz snova koja se može pripremiti za oko sat vremena. Pola od toga vremena rezervirano je za pečenje biskvita.

Sastojci za čokoladnu tortu iz snova:

Sastojci za biskvit:

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 130 g tamne čokolade
  • 3 jaja
  • 3 žlice mlijeka
  • 1,5 žlica kvalitetnog kakaa u prahu
  • 1 žlica pripremljene instant kave
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ¼ čajne žličice sode bikarbone

Sastojci za kremu:

  • 170 g šećera u prahu
  • 80 g maslaca sa sobne temperature
  • 2 žlice vrhnja za šlag
  • 1,5 žlica kvalitetnog kakaa u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • + komadići tamne čokolade za ukrašavanje

Priprema čokoladne torte iz snova:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite dva kalupa za torte promjera 20 centimetara. Namastite ih iznutra i/ili obložite papirom za pečenje.
  2. Rastopite čokoladu s mlijekom za biskvit. Stavite sa strane.
  3. Istucite maslac i šećer mikserom u jednoličnu glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje, instant kavu i rastopljenu čokoladu. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
  4. U posebnoj zdjeli prosijajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umiješajte nježno te sastojke u smjesu na bazi jaja.
  5. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela i prebacite u pripremljeni kalup.
  6. Stavite peći biskvit u prethodno zagrijanu pećnicu na 20 do 25 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen do kraja. Pustite ga da se ohladi.
  7. Dok se biskvit hladi pripremite kremu za nadjev: u mikseru istucite maslac, vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije. Postepeno dodajte kakao prah i šećer. Miksajte desetak minuta dok ne dobijete jednoličnu čvrstu smjesu.
  8. Premažite smjesu između dvaju biskvita i cijelom površinom, a preko vrha dodajte listiće tamne čokolade.
  9. Držite u hladnjaku prije posluživanja. Dobar tek!
U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Siva čokolada: Smije li se jesti kada "procvjeta" ili je trebamo baciti? +0 Čokolada