Ako želite pripremiti fini cheesecake bez previše muke i filozofije – posegnite za receptom bez pečenja. Poput ovog cheesecakea od čokolade i lješnjaka.

Jednostavan recept jamči bogatstvo okusa, a priprema se od svega pet sastojka. Imajte na umu da je riječ o desertu prepunom mastima, pa ga podijelite s prijateljima i jedite u umjerenim količinama.

Veganski cheesecake s limetom Hrana i piće "Cheesecake" bez trunke sira: Recept za finu tortu punu proteina koja se ne peče

Sastojci za cheesecake od čokolade i lješnjaka:
800 g čokoladnog namaza s lješnjakom (poput Nutelle)
400 g sirnog namaza
200 g cornflakesa
50 g čokolade za kuhanje
2-3 žlice lješnjaka

Priprema:

1. Pomiješajte kukuruzne pahuljice s 200 grama čokoladnog namaza u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. Smjesu utisnite u okrugli kalup za pečenje promjera 23 centimetara.

Pečeni cheesecake Hrana i piće Trik s kojim ćete cheesecake ispeći za samo 60 sekundi

3. U mikseru istucite sirni namaz dok ne dobijete kremastu smjesu. U njega ručno umiješajte preostali čokoladni namaz.

4. Premažite dobiveni namaz na bazi sira preko podloge.

5. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i po želji ukrasite površinu torte.

6. Obložite cijeli lim za pečenje plastičnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći.

7. Izvadite ortu pola sata prije posluživanja iz zamrzivača i ukrasite s lješnjacima. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju