Ako želite pripremiti fini cheesecake bez previše muke i filozofije – posegnite za receptom bez pečenja. Poput ovog cheesecakea od čokolade i lješnjaka.
Jednostavan recept jamči bogatstvo okusa, a priprema se od svega pet sastojka. Imajte na umu da je riječ o desertu prepunom mastima, pa ga podijelite s prijateljima i jedite u umjerenim količinama.
Sastojci za cheesecake od čokolade i lješnjaka:
800 g čokoladnog namaza s lješnjakom (poput Nutelle)
400 g sirnog namaza
200 g cornflakesa
50 g čokolade za kuhanje
2-3 žlice lješnjaka
Priprema:
1. Pomiješajte kukuruzne pahuljice s 200 grama čokoladnog namaza u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
2. Smjesu utisnite u okrugli kalup za pečenje promjera 23 centimetara.
3. U mikseru istucite sirni namaz dok ne dobijete kremastu smjesu. U njega ručno umiješajte preostali čokoladni namaz.
4. Premažite dobiveni namaz na bazi sira preko podloge.
5. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i po želji ukrasite površinu torte.
6. Obložite cijeli lim za pečenje plastičnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći.
7. Izvadite ortu pola sata prije posluživanja iz zamrzivača i ukrasite s lješnjacima. Dobar tek!