Na ulicama Ugande rolex je jedno od omiljenih street food jela koje se sastoji od čapatija (lepinja) koje se rolaju oko omleta s pregršt povrća. Da biste guštali u tom fino, brzo gotovom i praktičnom jelu koje možete i ponijeti sa sobom, ne treba vam previše truda niti sastojaka. Ako vam se baš žuri, umjesto čapatija možete iskoristiti i tortilje, ali isplati se malo potruditi i za domaće lepinje od tek nekoliko sastojaka.

Sastojci za rolex: 

Čapati:

375 g brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
3 žlice ulja
oko 300 ml vode

Omlet

6 jaja
25 g kupusa
1 rajčica
2 mlada luka
1 manja paprika

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol i promiješajte da se sjedine. Ulijte ulje i zatim vodu, postepeno miješajući. Tijesto treba biti mekano, ali ne i ljepljivo ili suho. Zatim ga mijesite 10-15 minuta ili dok površina tijesta ne postane glatka i prestane se lijepiti. Tijesto možete izraditi i u mikseru s nastavkom za tijesto. Kuglu tijesta nauljite, stavite je u posudu pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 20-30 minuta.
     
  2. Tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova i svaki oblikujte u lopticu. Prekrijte ih krpom da se ne osuše. Svaku lopticu razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi pa stavite peći u nauljenu zagrijanu tavu. Pecite dok se ne pojave mjehurići pa okrenite, oko 2-3 minute.
     
  3. Nasjeckajte rajčicu, luk i papriku. Kupus naribajte. Jaja dobro istucite, pomiješajte s povrćem i posolite. Uzmite kutlaču smjese i ulijte u zagrijanu tavu. Pecite oko dvije minute sa svake strane pa prebacite omlet u čapati i zarolajte. Poslužite toplo.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju