Tko ne voli tostirani sendvič sa šunkom i sirom? No, umjesto tosta, Brazilci za pripremu ovoga jela koriste peciva od sira poznata po imenom pao de queijo.
Riječ je o malim okruglim slatkim pecivima napravljenima od tapioka brašna i punjenima sirom koji se u Brazilu serviraju za doručak ili kao prilog jelu.
Ova peciva možete napraviti sami po receptu – ovdje. Ako nemate pao de queijo pri ruci, upotrijebiti možete i obična čajna mekana peciva.
Da bi sendvič postao još slasniji, Brazilci peciva premazuju mješavinom maslaca i senfa. Cijeli sendvič stavlja se u pećnicu dok se svi sastojci ne ugriju, sir ne rastopi, a pecivo ne postane zlatnosmeđe.
Sastojci za brazilski tost-sendvič:
- 4 mekana peciva
- 400 g šunke
- 150 g rastopljenog maslaca
- 125 g topivog sira
- 1 žlica delikatesnog senfa
- sušeni origano po želji
Priprema brazilskog tost-sendviča:
- Pomiješajte zajedno rastopljeni maslac i senf.
- Peciva razrežite po pola.
- Podijelite šunku na četiri jednaka dijela i stavite na razrezano pecivo.
- Preko šunke dodajte sir.
- Poklopite pecivo. Premažite vrh peciva pripremljenom smjesom na bazi rastopljenog maslaca i senfa. Po želji možete vrh peciva posipati i s nešto origana.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
- Poslužite toplo. Dobar tek!