Tko ne voli tostirani sendvič sa šunkom i sirom? No, umjesto tosta, Brazilci za pripremu ovoga jela koriste peciva od sira poznata po imenom pao de queijo.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Riječ je o malim okruglim slatkim pecivima napravljenima od tapioka brašna i punjenima sirom koji se u Brazilu serviraju za doručak ili kao prilog jelu.

Ova peciva možete napraviti sami po receptu – ovdje. Ako nemate pao de queijo pri ruci, upotrijebiti možete i obična čajna mekana peciva.

Da bi sendvič postao još slasniji, Brazilci peciva premazuju mješavinom maslaca i senfa. Cijeli sendvič stavlja se u pećnicu dok se svi sastojci ne ugriju, sir ne rastopi, a pecivo ne postane zlatnosmeđe.

Sastojci za brazilski tost-sendvič:

  • 4 mekana peciva
  • 400 g šunke
  • 150 g rastopljenog maslaca
  • 125 g topivog sira
  • 1 žlica delikatesnog senfa
  • sušeni origano po želji

Priprema brazilskog tost-sendviča:

  1. Pomiješajte zajedno rastopljeni maslac i senf.
  2. Peciva razrežite po pola.
  3. Podijelite šunku na četiri jednaka dijela i stavite na razrezano pecivo.
  4. Preko šunke dodajte sir.
  5. Poklopite pecivo. Premažite vrh peciva pripremljenom smjesom na bazi rastopljenog maslaca i senfa. Po želji možete vrh peciva posipati i s nešto origana.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
  7. Poslužite toplo. Dobar tek!