Sočan odrezak ovisi o komadu mesa koji planirate ispeći, termičkoj obradi, ali i vrsti začina i drugih sastojaka u kojoj će se odrezak marinirati.
Veličanstvena marinada s daškom Azije može se postići sa svega četiri sastojka: umakom od soje, češnjakom, đumbirom i bijelim vinom. Koristite umak od soje s niskim udjelom soli, u suprotnom marinada će biti preslana.
Pomiješajte sastojke, uronite željeni komad mesa u smjesu i marinirajte sve zajedno barem šest sati, a idealno bi bilo 12 sati prije termičke obrade.
Sastojci za marinadu (za otprilike 1 kg mesa):
- 500 ml umaka od soje s niskim udjelom soli
- 500 ml bijelog vina
- 3-4 češnja češnjaka
- 1-2 žlice naribanog svježeg đumbira
Priprema marinade za odrezak.
- U plitkoj posudi pomiješajte umak od soje, vino, naribani đumbir i komadiće očišćenog češnjaka. Dodajte meso i sve dobro promiješajte.
- Pustite da se meso marinira barem šest sati u hladnjaku.
- Ispecite odreske na roštilju na uobičajen način ovisno o vrsti mesa koje ste izabrali.
- Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!