Biscuits se s engleskog prevodi kao keksi. No, kad Amerikanci pripremaju biscuits, ne rade kekse – već slojevite pogačice s rahlom i hrskavom teksturom i mekanim putrastim okusom.
Riječ je o slanim zalogajčićima koje možete upotrijebiti za doručak, ručak ili večeru – jedu se umjesto peciva kao sendvič, poslužuju uz variva i gulaše, serviraju uz pečeno meso.
Iznenađujuće, vrlo se lako pripremaju. Potrebno vam je svega tri sastojka i otprilike 25 minuta vremena. Ne trebate ih čak niti mijesiti.
Američke pogačice - sastojci:
- 250 ml mlaćenice
- 240 g samodizajućeg brašna
- 125 g hladnog slanog maslaca
Američke pogačice - priprema:
- U sjeckalici povrća pomiješajte brašno i hladne kockice maslaca. Pulsirajte dok ne dobijete smjesu nalik na mokri pijesak. Prebacite smjesu u drugu posudu i pomiješajte s mlaćenicom. Miješajte sastojke dok se ne formira tijesto.
- Žlicom odvojite dijelove tijesta i prebacite ih na lim za pečenje koje ste prekrili papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svo tijesto.
- Pecite pogačice u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva 15 do 20 minuta, odnosno dok pogačice ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
- Premažite ih rastopljenim maslacem i poslužite s namazom po želji. Dobar tek!
Uštedjet ćete stotine eura: Povrće koje možete posaditi čak i na balkonu