Uz ponešto strpljenja ove fine kolače lako ih možete napraviti sami, bitno je samo da imate dovoljno vremena kako bi smjesa odstajala.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Ricciarelle mnogi uspoređuju s francuskim macaronsima, ali talijanski kolačići su ipak nešto neuredniji od svojih rođaka, a i jednostavnije se pripremaju.

Sastojci za ricciarelle:

  • 2 bjelanjka
  • 1-2 žličice soka od limuna
  • 200 g šećera u prahu, plus za posipavanje
  • 200 g mljevenih badema
  • 2 žlica ekstrakta gorkog badema
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 naranča

Priprema ricciarella:

  1. Večer prije nego što poželite ispeći ricciarelle, bjelanjke tucite s malo limunova soka dok se ne pojave čvrsti vrhovi. Nježno dodajte šećer u prahu i mljevene bademe pa dodajte ekstrakt badema, ribanu koricu naranče i sastruganu vaniliju.
  2. Pokrijte posudu sa smjesom prozirnom folijom i stavite je u hladnjak preko noći ili barem na 4 sata
  3. Pospite šećerom u prahu drvenu dasku i na njoj razvaljajte tijesto u oblik dugačke kobasice
  4. Izrežite tijesto na kuglice. Rukama oblikujte ovalni oblik pa ih lagano poravnajte
  5. Zagrijte pećnicu na 160 °C. Kolačiće obilno posipajte šećerom u prahu i posložite ih lim obložen papirom za pečenje. Ostavite dovoljno razmaka između svakog jer će narasti tijekom pečenja.
  6. Pecite kolačiće u pećnici otprilike 18 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice, činit će se vrlo mekanima, ali bez brige – stvrdnut će se tijekom hlađenja. Posipajte šećerom i poslužite ili spremite u posudu koja se može dobro zatvoriti. 

Japanski ljepljivi kolačić koji svake godine odnese više života Mochi - 4 Mochi - 3 Mochi - 2 +4 Mochi - 1