Zobena kaša je vrlo fleksibilno jelo. Može se pripremiti na slano ili slatko, sadrži važna prehrambena vlakna za održavanje zdrave probave, mnoštvo minerala i drugih hranjivih tvari. Povrh svega, dobro zasićuje.

Kada ju pomiješate s voćem te mlijekom i sjemenkama po želji dobivate lijepo zaokružen obrok koji će vam podariti energiju za obavljanje svih poslovnih zadataka.

Zobene pahuljice imaju vrlo blag okus, te se mogu kombinirati s različitim sastojcima kako biste dobili ukusnu kombinaciju.

Jeste li primjerice ikada pokušali napraviti zobenu kašu alla cheesecake? Niste? Nema problema, evo recepta koji puca od namirnica punih bjelančevina.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kolač za doručak: Recept za fine kocke s borovnicama bez grama bijelog brašna i jaja

Sastojci:
150 ml punomasnog mlijeka
75 ml grčkog jogurta
40 g zobene kaše
3 žlice sirnog namaza
1-2 žlice meda
1-2 žlice limunova soka
1 žlica chia sjemenki ili mljevenih lanenih sjemenki
½ čajne žličice ekstrakta vanilije
voće po želji

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke zajedno, pa kašu prebacite u staklenku s poklopcem.

2. Staklenku stavite u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći.

3. Ujutro jedite direktno iz staklenke ili prebacite kašu u tanjur. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju