Zobena kaša je vrlo fleksibilno jelo. Može se pripremiti na slano ili slatko, sadrži važna prehrambena vlakna za održavanje zdrave probave, mnoštvo minerala i drugih hranjivih tvari. Povrh svega, dobro zasićuje.

Kada ju pomiješate s voćem te mlijekom i sjemenkama po želji dobivate lijepo zaokružen obrok koji će vam podariti energiju za obavljanje svih poslovnih zadataka.

Zobene pahuljice imaju vrlo blag okus, te se mogu kombinirati s različitim sastojcima kako biste dobili ukusnu kombinaciju.

Jeste li primjerice ikada pokušali napraviti zobenu kašu alla cheesecake? Niste? Nema problema, evo recepta koji puca od namirnica punih bjelančevina.

Zobene kocke s borovnicama Hrana i piće Kolač za doručak: Recept za fine kocke s borovnicama bez grama bijelog brašna i jaja

Sastojci:
150 ml punomasnog mlijeka
75 ml grčkog jogurta
40 g zobene kaše
3 žlice sirnog namaza
1-2 žlice meda
1-2 žlice limunova soka
1 žlica chia sjemenki ili mljevenih lanenih sjemenki
½ čajne žličice ekstrakta vanilije
voće po želji

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke zajedno, pa kašu prebacite u staklenku s poklopcem.

2. Staklenku stavite u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći.

3. Ujutro jedite direktno iz staklenke ili prebacite kašu u tanjur. Dobar tek!

Jeste li i vi među njima? Doručak koji jede većina Hrvata Jaja Doručak - 1 Namaz +3 Doručak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju