Zobena kaša je vrlo fleksibilno jelo. Može se pripremiti na slano ili slatko, sadrži važna prehrambena vlakna za održavanje zdrave probave, mnoštvo minerala i drugih hranjivih tvari. Povrh svega, dobro zasićuje.

Kada ju pomiješate s voćem te mlijekom i sjemenkama po želji dobivate lijepo zaokružen obrok koji će vam podariti energiju za obavljanje svih poslovnih zadataka.

Zobene pahuljice imaju vrlo blag okus, te se mogu kombinirati s različitim sastojcima kako biste dobili ukusnu kombinaciju.

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Jeste li primjerice ikada pokušali napraviti zobenu kašu alla cheesecake? Niste? Nema problema, evo recepta koji puca od namirnica punih bjelančevina.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kolač za doručak: Recept za fine kocke s borovnicama bez grama bijelog brašna i jaja

Sastojci:
150 ml punomasnog mlijeka
75 ml grčkog jogurta
40 g zobene kaše
3 žlice sirnog namaza
1-2 žlice meda
1-2 žlice limunova soka
1 žlica chia sjemenki ili mljevenih lanenih sjemenki
½ čajne žličice ekstrakta vanilije
voće po želji

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke zajedno, pa kašu prebacite u staklenku s poklopcem.

2. Staklenku stavite u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći.

3. Ujutro jedite direktno iz staklenke ili prebacite kašu u tanjur. Dobar tek!